Alianța centrală pentru menținerea guvernării PSD – PNL nu are nici o valoare la nivel local în ceea ce privește campania și lista comună pentru alegerile europarlamentare. La Dâmbovița, liderii ambelor partide au luat o decizie similară. PSD și PNL nu vor face campanii sau întâlniri politice comune. Într-o formulă nemaiîntâlnită până acum, cele două partide vor susține separat o lista comună de candidați, în timp ce se vor război pe viață și pe moarte pentru primării și consilii locale. Practic și PSD și PNL vor să câștige împreună europarlamentarele, în timp ce fiecare dintre cele două partide vrea ca celălalt să piardă alegerile locale, ambele campanii electorale fiind suprapuse în același interval de timp.
„Chiar dacă sunt adversarii mei politici, și așa vor rămâne cei de la PSD, credeți-mă că îmi doresc mult mai mult să văd în primul rând europarlamentari PNL la Parlamentul European, dar mult mai bine vreau să văd europarlamentar PSD decât parlamentar AUR sau alte formațiuni, care vă dați seama ce vor face acolo și cum vor denigra acolo. Pare ciudat și pentru mine… Campania de la europarlamentare va fi coordonată de la nivel național, iar campania locală va fi coordonată de la nivel județean. Așa că va fi luptă grea între noi și PSD pentru locale. La europarlamentare nu o să mă vedeți pe mine ieșind pe stradă sau pe vreun candidat de-al meu ieșind pe stradă cu PSD-ul.” a susținut Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița.
„Vom desfășura campania electorală cu echipele PSD din fiecare localitate, fără PNL. Pentru europarlamentare avem candidați PSD în această alianță. Vom merge într-o alianță electorală unde sigla PSD va fi pe buletinul de vot. Domnul Guran a rupt alianța în Dâmbovița, nu a rupt-o PSD. Noi avem o singura alianță în Dâmbovița, cu dâmbovițenii. În Dâmbovița, PNL nu ne ajută cu nimic (n.r. la rezultatul listei pentru europarlamentare)” a precizat Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița. Acesta a mai anunțat și că PSD Dâmbovița îl propune pe senatorul Titus Corlățean pentru o candidatură pe lista comună pentru europarlamentare. Acesta vizează un post eligibil pe această listă despre care se spune că va fi deschisă de un independent.
La alegerile europarlamentare din 2019, PNL a obținut 10 mandate și PSD – 9, următorul partid în clasament fiind USR cu 8 mandate.