Legea junglei la Vlădeni! Tânăr amenințat cu moartea după ce a sesizat autoritățile de mediu

Un tânăr consilier local din comuna Vlădeni a formulat o plângere penală după ce ar fi primit amenințări cu moartea. Tânărul Andrei Joița a făcut mai multe sesizări către autoritățile de mediu cu privire la arderea de cauciucuri pe raza localității. În urma cu un an, Garda de Mediu a confirmat sesizările tânărului și a amendat un proprietar pe ale cărui terenuri au fost identificate vetre de foc. Se pare însă că activitatea continuă, Garda de Mediu continuând cu măsurile. Din păcate amenzile nu sunt suficiente pentru a stopa fenomenul.

“O să fiu atent să nu mă trezesc înjunghiat, încercând să fac un bine pentru comunitate și așteptând ca instituțiile statului român să facă dreptate!

Frații O,: V. și C., cunoscuți în Vlădeni drept “Focșanii”, doi indivizi cu comportamente de interlopi care terorizează cetățenii comunei de ani buni cu fumul rezultat în urma arderii resturilor de la mașini dezmembrate, care nu vor să-și găsească alte surse de venit, devin pericol social pentru cei care le sesizează infracțiunile la Garda de Mediu!

O.V. m-a amenințat în data de 7.05.2021, în prezența a 7-8 persoane, vizavi de școala Stan Ștefan Vlădeni, și deja i-am făcut plângere penală pentru amenințare, conform art. 206 din Codul Penal.

Mi-a spus cam așa: “dacă-ți dau doi pumni, te las lat aici! Ce dacă mă bagi în pușcărie, că am mai făcut eu pușcărie! Las’ că te prind eu singur pe câmp și-ți rup picioarele!”

Acesta mai are și o condamnare la 2 ani cu suspendare, iar pedeapsa pentru amenințare este între 3 luni și un an de pușcărie, sau amendă. Dacă justiția își face treaba și îi dă chiar și pedeapsa minimă de 3 luni, la aceasta i se adaugă și primii 2 ani cu suspendare și ia direct cu executare.

O.C., a procedat dincolo de amenințarea verbală și a încercat să mă lovească cu pumnul, în data de 17.05.2021, în prezența a 10-12 persoane, tot vizavi de școala Stan Ștefan Vlădeni. M-am ferit. Am vrut să evit scandalul fizic, dorind să rezolv aceste situații doar apelând la instituțiile statului. O să-i fac plângere penală pentru amenințare și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform art. 206 și art. 371 din Codul Penal.

O.C. m-a întrebat printre altele: “ce se întâmplă dacă n-o să mai fii în viață peste 4 ani?”, iar când am apelat la 112, a venit să-i spună domnului polițist că el n-a făcut nimic, ba chiar i-a spus că eu l-am lovit cu piatra și cu bordura! Își ridicase și pantalonii să-i arate polițistului imaginara vânătaie. Ca să vedeți ce școală au!

Sper ca justiția să-și facă treaba și aceștia să nu primească doar o amendă. Mă simt amenințat, mai ales că am înțeles că aceștia poartă cuțit asupra lor și toți consătenii le cunosc antecedentele! Într-o țară civilizată, erau de mult arestați preventiv până la soluționarea procesului, pentru că reprezintă o amenințare la integritatea fizică a unei persoane. Nu se poate ca acești indivizi să umble liberi și să creadă că pot amenința, lovi, arde deșeuri toxice, fără să pățească nimic!

De atâta timp pentru ei nu există lege, și sper ca într-un final să plătească pentru faptele lor!”  a povestit Andrei Joița, pe pagina sa de facebook. Acesta spune că va proba cu martori și probe material amenințările.

Colegii dinUSR PLUS Dâmbovița condamnă actele de violență verbală și fizică. “Ne exprimăm încrederea că plângerile penale depuse de colegul nostru vor fi soluționate cu celeritate, iar persoanele responsabile vor fi sancționate în consecință înainte de a ajunge să-și pună în practică amenințările.

În martie 2020, Andrei Sergiu Joița, consilier local USR PLUS în Consiliul Local al comunei Vlădeni, a identificat pe albia secată a pârâului Provița un depozit ilegal de deșeuri toxice, provenite preponderent din activități de dezmembrare a mașinilor. A făcut o primă sesizare la Garda de Mediu Dâmbovița, iar, în urma verificărilor, aceasta a dispus ca Primăria Vlădeni să igienizeze zona.

La câteva săptămâni distanță, consilierul local Andrei Sergiu Joița a documentat și filmat incendierea respectivului depozit ilegal de gunoaie, drept pentru care a înaintat o nouă sesizare către Garda de Mediu Dâmbovița. De data aceasta, Primăria Vlădeni a fost sancționată conform legii.

Un al treilea episod, consumat în noiembrie 2020, a presupus tot incendierea unui depozit ilegal de deșeuri, amplasat de data aceasta pe o proprietate privată, drept pentru care Garda de Mediu Dâmbovița a dispus noi sancțiuni.

În urma denunțării problemelor identificate, consilierul local USR PLUS a fost, în mod repetat, agresat verbal și fizic de proprietarii terenului pe care s-a produs ultimul incendiu, doi frați cunoscuți pe raza comunei ca fiind agresivi și periculoși și având antecedente penale. Mai mult, pe data de 17 mai 2021, consilierul local a fost amenințat cu moartea, motiv pentru care a apelat numărul de urgență 112, iar ulterior a depus și plângeri penale împotriva agresorilor.

USR PLUS Dâmbovița îi susține în demersurile întreprinse pe toți consilierii locali care înțeleg că mandatul lor presupune în mod exclusiv serviciul public și nu sprijinirea unor interese personale sau de grup. Ne exprimăm încrederea că autoritățile competente vor avea un răspuns prompt și vor sancționa actele de violență verbală și fizică îndreptate tot mai des, din păcate, mai ales în comunitățile mici, împotriva celor care au „îndrăzneala” de a sesiza nerespectări ale legii și, implicit, de a deranja mici poli locali de putere.

Violența nu e o soluție. Tăcerea complice nu e nici ea. O comunitate se schimbă în bine odată cu noi toți. Respectând litera și spiritul legii.” a transmis USR PLUS.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro