Lansare de proiect european la Școala Gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești” Târgoviște

Ṣcoala Gimnazialǎ „I.Al. Brătescu- Voinești” Târgoviște va implementa, în perioada 2017-2019, proiectul de Parteneriat Strategic (KA 2) – “ Z Generation In Digital Classrooms!” finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, având ca parteneri școli din Polonia, Turcia, Italia ṣi Portugalia.

Lansarea proiectului sus-amintit a avut loc în data de 9.11.2017, în cadrul școlii, în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Dâmbovița, ai Primăriei Târgoviște, ai presei locale, precum și a corpului profesoral din unitatea de învățământ, cu participarea reprezentanților părinților.

Echipa de management a prezentat invitaților obiectivele proiectului,  principalele activități care se vor desfășura în cadrul acestuia, informații referitoare la selecția grupului țintă.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a încuraja elevii să folosească instrumentele inteligente nu doar pentru a se juca, ci și ca un instrument activ de învățare.

Prin acest proiect se are în vedere susținerea materialelor utilizate pentru educație (hărți, imagini, grafice, desene, obiecte) cu elemente virtuale și 3D. Astfel, proiectul va contribui la dezvoltarea de noi metode de predare- instuire prin intermediul dispozitivelor inteligente/ tablete, va îmbunătăți abilitățile de predare ale cadrelor didactice din școala noastră, prin crearea unui mediu de învățare care va spori interesul și motivația elevilor, dar și a profesorilor.

Întrucât profesorii vor fi mai mult un ghid decât un furnizor de cunoștințe, elevii vor avea ocazia să participe la un proiect centrat pe elev, integrat cu tehnologia. De asemenea, acest proiect le oferă posibilitatea elevilor să-și exprime sentimentele și emoțiile atât în limba maternă, cât și într-o limbă străină, să interacționeze cu colegii lor din diferite culturi, să cunoască diversitatea socială și să fie conștienți de diversitatea culturală , să formeze competențe de “învățare cum să înveți”.

Prin implementarea acestui Parteneriat Strategic ne dorim să îi ajutăm pe elevi să-și îmbunătățească competențele digitale, abilitățile antreprenoriale, precum și abilitățile metacognitive.

 

 

Responsabil cu diseminarea și comunicarea,

Prof. pt. înv. Primar OPRESCU Raluca

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro