În perioada de post, trufandalele pot reprezenta o bună alternativă pentru gospodine. Chiar dacă nu prea suntem obişnuiţi cu salată, ridichi de lună şi ceapă verde pe tarabe înainte de sărbătorile de iarnă, unii dintre agricultori şi-au umplut solariile cu verdeţuri şi pe timp de iarnă. Părea a fi o afacere profitabilă, însă, precauția românilor, în ceea ce priveşte puterea de cumpărare, a scăzut considerabil preţurile. O salată verde nu se vinde cu mai mult de 2 lei, o legătură de ceapă verde este 1 leu la tarabă, iar o legătură de ridichi 1,5 lei. Agricultorii din Băleni nu sunt mulţumiţi şi spun că la aceste preţuri nu îşi scot nici investiţia făcută. Pentru munca depusă nici nu mai poate fi vorba de profit. „Nu are toată lumea, însă, nu mai este putere de cumpărare. Le vindem la piaţă foarte ieftine… Nu ne scoatem nici investiţia, dar am zis să nu rămână solarul gol. Producţia este foarte bună pentru că vremea a fost blândă.”, a declarat Iulian, un agricultor din Băleni, al cărui solar este plin cu trufandale. Unii dintre ţărani, au cultuvat trufandale şi în perioada de toamnă târzie pentru că mai au nevoie de legume vândute, aşa cum se impune după accesarea proiectelor europene. Cert este că agricultorii ne asigură că vom avea trufandale şi pe masa de sărbători. În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, aceştia nu sunt prea încrezători.