HeidelbergCement România continuă Școala de Ucenicie și în fabrica de la Fieni

HeidelbergCement România continuă Programul de formare profesională prin ucenicie, în cadrul căruia o nouă serie de ucenici vor fi pregătiți timp de doi ani pentru calificarea de electrician.  HeidelbergCement a lansat în anul 2014 programul de ucenicie, ca o revenire firească la implicarea directă, ca angajator, a companiei în procesul de pregătire a viitorilor angajaţi.

În cadrul ediției 2017-2019 a Școlii de Ucenicie, HeidelbergCement România va pregăti aproximativ 15 ucenici pentru a fi calificați în ocupația de Electrician întreținere și reparații în cele trei fabrici de ciment de la Fieni, Taşca și Chișcădaga.

Timp de 24 de luni, ucenicii vor parcurge un plan de formare profesională, în colaborare cu un furnizor autorizat, și un plan de pregătire practică și muncă, corelat cu activitatea de mentenanță electrică dintr-o fabrică de ciment, sub îndrumarea unor coordonatori de ucenicie, specialiști cu experiență în domeniu din cadrul companiei.

La finalul programului, participanții vor susține un examen de absolvire, în urma căruia vor obține un certificat de calificare profesională, recunoscut la nivel național şi european. În funcție de rezultatele obținute, HeidelbergCement România le va oferi  posturi pe măsura calificării lor, în cadrul echipei sale de specialiști.

Cunoștințe de bază de matematică și electricitate

Pentru a ocupa aceste posturi, viitorii ucenici trebuie să fie absolvenți de liceu. De asemenea, pentru a fi acceptați în program, nu este nevoie de experiență profesională anterioară. Candidații trebuie să dețină însă cunoștințe de bază de matematică și fizică-electricitate. Aceștia vor susține o testare scrisă a cunoștințelor teoretice din domeniile matematică și fizică – electricitate, urmată de o evaluare cu privire la motivații, aspirații și de un interviu.

Mai multe detalii despre programul de ucenicie și modul de aplicare vor fi disponibile în curând pe site-ul oficial al companiei.

21 de ucenici din prima ediție a programului (2014-2016), angajați în cadrul companiei

Din dorința de a asigura continuitatea în prelurea ștafetei și schimbul între generații, HeidelbergCement România a decis să investească într-un program de ucenicie folosind cadrul legal existent (Legea 279/2005 – republicată), care stabilește modalitatea prin care o

companie realizează calificarea la locul de muncă conform unor standarde ocupaționale, cât și raporturile de muncă între ucenic și angajator. În acest fel, compania a avut garanția unui

program riguros, axat pe nevoile sale specifice și șansa ca, la finalul programului, să cunoască ce competențe profesionale au participanții, pentru a-i angaja pe cei mai buni dintre ei. 

„Așteptăm cu mare interes candidaturile în cadrul acestei ediții a programului de ucenicie. HeidelbergCement România susține, în mod tradițional, dezvoltarea tinerilor printr-o serie de programe educaționale. Este o datorie de onoare pe care ne-am asumat-o pentru a sprijini și a asigura continuitatea acestei activități peste generații, la standarde ridicate de calitate”, a declarat Eliza Udoi, Director de resurse umane al HeldelbergCement România.

De altfel, ediția 2014-2016 a Școlii de Ucenici HeidelbergCement România s-a bucurat de un succes remarcabil. 23 din cei 24 de ucenici din program au obținut calificarea pentru care s-au pregătit, iar 21 dintre aceștia au dorit să continue să lucreze și să se dezvolte pe posturi pe măsura calificării lor în cadrul echipei de specialiști ai companiei.

 

Despre Grupul HeidelbergCement

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Compania a luat naștere în anul 2015, prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., care au fost înființate între 1998 și 2004 ca parte a investițiilor realizate în România de grupul HeidelbergCement, care depășesc 500 de milioane de euro.

HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 19 stații de betoane, 7 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general și poriment), precum și agregate de carieră și de balastieră.

Odată cu preluarea producătorului italian de ciment Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producția de agregate, numărul 2 în producția de ciment și numărul 3 în producția de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 63.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro