Harababură salarială în Poliție! Sindicat: „Unii sunt salarizați la nivel de 2009, iar alții la nivel de 2017”

Pentru că nu găsesc înțelegere la Ministerul de Resort, în speță MAI,  polițiștii dâmbovițeni, la fel ca și colegii lor din țară, sunt nevoiți să-și caute dreptatea în instanță și ne referim în mod special la drepturile de natură salarială! Pentru cele câteva sute de procese la nivel național și zeci de procese la nivel județean, liderii de sindicat din poliție sunt nevoiți să bată drumurile instanțelor de judecată pentru a obține creșteri salariale, dar și alte drepturi pentru colegii lor.

Președintele Sindicatului Polițiștilor din județul Dâmbovița, Florin Bălan ne-a declarat că polițiștii sunt total nemulțumiți de ,,harababura salarială,, care domnește în sistemul polițienesc, unde unii sunt salarizați la nivel de 2009, iar alții la nivel de 2017.  Adevărata ,,bomboană pe colivă,,  este că, în Poliția Română, se întâmplă ca șeful de post să primească un salariu mai mic decât ajutorul lui, iar șeful de birou să primească o retribuție mai mică decât lucrătorul.  ,,Avem numeroase litigii în instanțe, umblăm prin tribunale pentru drepturi salariale, pentru refuzul de a se aplica legea. Sunt sute de procese la nivel de țară, pentru că suntem cel mai mare sindicat din România, Sindicatul Național al Polițiștilor, care are 74 de birouri teritoriale și peste 40.000 de membrii. Vă dați seama că fiecare birou teritorial, care înglobează fie un județ, fie o parte din frontieră, pentru că avem și Sindicatul Polițiștilor de Frontieră, are cel puțin câteva zeci de procese. Avem hotărâri judecătorești care nu sunt finalizate  în primă instanță și urmează să se pronunțe Curtea de Apel… Celelalte hotărâri care sunt definitive au fost puse în plată, dar problema este că nu rezolvi nimic cu o hotărâre judecătorească pentru că, este adevărat, câștigi drepturile pentru o anumită categorie, dar celelalte categorii continuă să fie salarizate arbitrar.

Există o salarizare, pe care foarte mulți nu o înțeleg… Sunt cei care au fost salarizați la nivel de 2009, iar salariul de bază al polițistului este compus din 11 elemente salariale și cei salarizați la nivel de 2017… care au alte componente. Nu mai înțelege omul nimic, pentru că în fiecare lună primește alt salariu. Sunt doi polițiști care lucrează în același loc și au salarii diferite. Este ceva de neimaginat cu salarizarea. Vă dați seama, dacă un polițist are un necaz  și Doamne ferește… decedează în misiune, familia lui primește ajutor care se raportează  la salariul avut în 2009. Practic, suma este foarte mică în comparație cu pierderea suferită și nu mai vorbesc în comparație cu cheltuielile care sunt ocazionate de aceste evenimente nefericite. La fel, chiria se raportează la 2009. Un absolvent de școală de poliție primește, pentru chirie, o sumă fixă care reprezintă 50% din salariul de bază care ajunge undeva la maxim 500 de lei. Cu acești bani va trebui să plătească chiria la un apartament sau la o casă. Ziceți dumneavoastră, unde găsește așa ceva? Și la funcțiile de conducere totul se raportează la 2009. În curând vom ajunge să alergăm după șefi în Poliție, pentru că unii nu mai vor să fie șefi, pentru că nu au niciun interes, pentru că nu sunt plătiți pentru răspunderea pe care o au.  S-a ajuns la o situație de-a dreptul ridicolă în Poliție, ca șeful de post să aibă un salariu mai mic decât ajutorul lui, ca șeful de birou să aibă un salaiu mai mic decât lucrătorul care lucrează într-un anumit domeniu. Este o harababură salarială,, a semnalat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Harababură salarială în Poliție! Sindicat: „Unii sunt salarizați la nivel de 2009, iar alții la nivel de 2017”

  • 26 septembrie 2018 at 15:49
    Permalink

    AUZITI DL. BALAN , EU CA PROFESOR AM PENSIE DE 12 MILIOANE SI UN POLITIST 32 DE MILIOANE SI ESTE LA PAMANT CU SRISUL ! STIU CA-I GREA GRAMATICA LB. ROMÂNE !

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro