Grevă la SC Electroaparataj SA! Se solicită creșteri salariale și protecție pentru salariați

Comunicat

 

Marti 23 aprilie  2019, intre orele 9,00 – 11,00,  salariatii SC Electroaparataj  SA Targoviste vor declansa GREVA DE AVERISMENT, care va fi urmata de GREVA GENERALA pe perioada nelimitata, incepand cu 30 aprilie 2019, ora 7,00, daca pana la acea data revendicarile salariatilor nu vor fi solutionate.

Principalele revendicari ale salariatilor sunt: cresterea  salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel national, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte si implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentatiei de protectie sub forma de carne de pui, pentru lucratorii din hala de productie, acordarea unui spor de 15% pentru lucratorii care lucreaza in conditii grele de munca, acordarea sporului de vechime in munca intre 5 – 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport in comun sau subventionarea biletelor de odihna si tratament cu 1400 lei/salariat/an, plati compensatorii in caz de disponibilizare, prima Paste/Craciun 650 lei , prima de vacanta – 1200 lei , tichete de masa de 15 lei/zi.

Potrivit legii, pe perioada grevei, angajatorul nu are voie sa inlocuiasca persoanele aflate in greva cu alti lucratori iar persoanele aflate in greva nu au voie sa impiedice activitatea celor care nu fac greva, daca acestea vor exista.

In lipsa dialogului social si a impartirii echitabile a resurselor financiare ale companiei, singura sansa de a trai mai bine pentru salariatii din Romania este ori sa plece din tara , ori sa lupte pentru drepturile lor si o viata mai buna. Salariatii din Electroaparataj SA au ales sa lupte pentru drepturile lor !

Patronatul SC Electroaparataj SA a refuzat constant si cu  consecventa sa aibe un dialog real cu Sindicatul Valahia (pentru finalizarea procedurii de obtinere a reprezentativitatii sindicale, Sindicatul Valahia a trebuit sa se adreseze instantei de judecata si numai in urma executarii silite si aplicarii de penalitati a obtinut o banala adeverinta cu numarul de salariati).

Sindicatul Valahia a aprobat folosirea Fondului de greva pentru sustinerea financiara a salariatilor grevisti de la Electroaparataj SA, membrii ai Sindicatului Valahia.

 Federatia Nationala a Sindicatelor din Industrie, la care este afiliat Sindicatul Valahia, a aprobat folosirea fondului de greva constituit la nivelul federatiei,  pentru sustinerea grevistilor, in cazul in care greva va depasii 60 de zile.

Salariatii SC Electroaparataj Targoviste SA spera intr-un viitor mai bun pentru ei si familiile lor , si acesta este singurul mod in care pot afla daca munca lor este importanta pentru companie.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

                                                                                Presedinte

                                                                      Dragodanescu Nicolae

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro