Gală umanitară „Prețuim oamenii”, organizată de Fundaţia Comunitară Dâmboviţa, un eveniment deosebit, la Târgoviște

Fundaţia Comunitară Dâmboviţa a organizat joi, 7 decembrie a.c., începând cu ora 18.30, în sala de festivităţi a Hotelului “Nova” din Târgovişte, a cincea gală umanitară „Prețuim oamenii”.

Scopul acestui eveniment a fost atât strângerea de fonduri pentru continuarea programului “Burse de excelenţă”- burse pe care le vor primi, în anul 2018, copiii din judeţ cu performanţe deosebite în diferite domenii de activitate -, dar și prezentarea altor două fonduri create de Fundația Comunitară: Fondul de burse “Tehnium”, Fondul “Științescu”.

Gala a fost deschisă cu un moment muzical plin de culoare, care a încântat asistența: corul “Fluturașii”, cor al copiilor din clasa I, de la Liceul de Arte “Bălașa Doamna”, Târgoviște, elevi îndrumați, cu profesionalism și dăruire, de prof. Maria Iancu și prof. pentru învățământul primar, Elena Tudose.

A urmat un moment de folclor, oferit de Eliza Deliuș, Maria Stoica, Andra Traicu, Georgiana Oprea, Andreea Necula, Sorana Săraru, eleve ale Liceului de Arte “Bălașa Doamna” și Gabriela Popovici, elevă a Colegiului Național “Constantin Cantacuzino”.  Acestea au realizat o paradă de costume populare autentice, din zona Munteniei, aparținând Elizei Deliuș și au prezentat un program folcloric, cu melodii, la fel de autentice, culese din toate satele dâmbovițene. Sensibilitatea și talentul acestor eleve, membre ale Ansambului “Flori dâmbovițene”, care, sub îndrumarea profesoarei lor, prof. dr. Maria Tufeanu, au evidențiat frumusețea doinelor, a baladelor, a cântecelor românești tradiționale, au stârnit ropote de aplauze din partea tuturor celor prezenți.

Au fost oferite, în continuare, distincții, mai mulți dâmbovițeni, care s-au implicat activ în comunitatea din care fac parte, ale căror eforturi au fost, astfel, recunoscute public.

Categoria artă: 1. actorul Liviu Cheloiu, pentru rezultatele din anul 2017, ca parte a unei echipe condusă de directorul teatrului “Tony Bulandra”, domnul Constantin Ranin. 2. tenorul Florin Georgescu, pentru cei 40 de ani de carieră.


Categoria educație: 1. prof. Sorin Ion, inspector școlar general – ISJ Dâmbovița, prof. dr. Gabriela Istrate, inspector școlar general-adjunct, prof. Cristina Elena Stroe, inspector școlar general-adjunct, pentru un management eficient al învățământului preuniversitar dâmbovițean. 2. prof. Minodora Platcu, pentru întreaga carieră.

Categoria societate civilă: 1. domnul Gheorghe Deaconescu – Salvamont, pentru întreaga carieră. 2. domnul Constantinescu Raoul – Inspectoratul pentru Situații de Urgență și întregii echipe.

Categoria antreprenoriat: 1. doamna Pompilia Alexandrescu și S.C. Dapa Impex SRL, pentru activitatea derulată în anul 2017 și pentru implicarea în proiecte civice. 2. domnul Laurențiu Stancu și Amiras SRL, pentru activitatea derulată în anul 2017.

Categoria sport: domnul Vasile Lupașc, pentru medaliile la nivel mondial, obținute în 2017 și pentru implicare deosebită în acțiuni umanitare.

Categoria finanțatori: doamna Mariana Tudor, reprezentant al Petrom, pentru susținere și devotament față de Fundația Comunitară Dâmbovița.

Cei prezenți în sală au participat la o licitație de obiecte de artă și i-au cunoscut pe elevii bursieri ai anului 2017, pentru ca, apoi, să se bucure de frumusețea  colindelor românești, de obiceiuri de iarnă străvechi, din zona Transilvaniei și a Maramureșului. Cei ce le-au interpretat au fost elevi din ciclul gimnazial, de la Liceul de Arte “Bălașa Doamna”, coordonați de prof. Sorina Gavrilă.

Seara de gală s-a încheiat cu un moment oferit de artiștii de muzică populară Florentina Mâinea și Nicoleta Badea, care, cu profesionalism, au interpretat melodii din repertoriul tradițional românesc, încântând asistența.

Întreaga sumă strânsă în urma acestei gale umanitare va fi folosită pentru fondul burselor de excelență, oferite elevilor dâmbovițeni cu rezultate deosebite. Fondul a fost înființat în anul 2016, în primul an beneficiind de aceste burse 10 elevi, iar în al doilea an, 15 elevi. În anul 2018, 20 de elevi din județ vor primi, în urma unei selecții, astfel de burse de excelență.

Fundaţia Comunitară Dâmboviţa face parte din Programul naţional de dezvoltare de fundaţii comunitare din România, iniţiat de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC). Detalii despre activitatea FCDB se pot afla de pe http://fundatiacomunitaradambovita.ro/ și FB:http://on.fb.me/1o7Zkm1  

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca