Foștii viceprimari Honorius Moțoc și Ciprian Prisăcaru, declarații la DNA în cazul Termica

Audierile procurorilor DNA în cazul falimentului Termica, continuă. Consilierii locali municipali Târgoviște sunt programați pentru declarații de procurorii ploieșteni. Ieri, la sediul DNA au ajuns și foștii primari Honorius Moțoc și Ciprian Prisăcaru. Aceștia au fost lacunari în declarații:

Am declarat tot ceea ce am avut de declarat în legătură cu niște sume de bani pe care cei de la GDF Suez urmau să le primească de la Termica – Ciprian Prisăcaru

Sunt preocupați să afle traseul prin care Termica a intrat treptat treptat în insolvență – Honorius Moțoc.

Ambii erau consilieri locali la momentul declarării insolvenței Termica, la începutul lui 2013. Termica era în subordinea viceprimarului PSD, Ion Țuțuianu, carea  fost audiat săptămâna trecută. iată ce s-a discutat în ultima hotărâre de consiliu local municipal care a abordat subiectul  Termica și intrarea în insolvență.

Procesul verbal al ședinței din 18.03.2013

Proiect de hotărâre privind stabilirea limitelor mandatului reprezentanţilor Municipiului Târgovişte în Adunarea Generală a Acţionarilor ai S.C. TERMICA S.A. referitor la poziţia procesuală în dosarul nr. 2244/120/2013 aflat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa, Secţia a II a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal.

  Dl Stan prezintă proiectul de hotărâre. Datorită intrării în insolvenţă există o procedură specială de conducere a societăţii, fiind desemnat un administrator special cu atribuţia de a reprezenta interesele societăţii şi de a participa la procedură pe seama debitorului. Dl Stan (consilier local PSD, președinte de ședință) aduce la cunosţinţa consilierilor municipali atribuţiile administratorului special, conform Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei.

  Dl Babeu (consilier local PDL) doreşte să ştie în ce circumstanţe a fost declarată insolvenţa şi de ce Consiliul Local nu a fost consultat.

  Dl Rădulescu (consilier local PSD) doreşte să ştie dacă a existat o înştiinţare a GDF SUEZ în care a fost precizat faptul că că la data de 11.03.2013 se va sista furnizarea gazelor.

  Dl Popescu (director Termica) afirmă că a fost primită o sesizare în data de 04.03.2013 şi precizează că a fost adusă la cunoştinţa executivului Primăriei Municipiului Târgovişte.

  Dl Cioacă  ( city manager) doreşte să ştie dacă directorul general al S.C TERMICA S.A. s-a consultat şi cu alte persoane în momentul introducerii cererii de intrare în insolvenţă.

  Dl Popescu  (director Termica)  afirmă că din august 2012 pană în martie 2013 nu a existat Consiliul de Administraţie şi ca urmare a luat singur această decizie. Dl Cioacă afirmă că în Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, se precizează care sunt prerogativele unui director general, precum şi cele ale unui Consiliu de Administraţie. Tot dânsul afirmă că intrarea în insolvenţă reprezenta o decizie ce putea fi luată doar de Consiliul de Administraţie al societăţii.

  Dl Stan (consilier local PSD, președinte de ședință)  precizează că în urma discuţiilor purtate de consilierii municipali cu membrii A.G.A , membrii Consiliului de Administraţie şi conducerea S.C. Termica S.A trebuia înaintă către GDF SUEZ o solicitare de reluare a furnizării de gaze şi nu înaintată cererea de intrare în insolvenţă.

  Dl Stan (consilier local PSD, președinte de ședință) doreşte să ştie dacă intrarea în insolvenţă este o cauză de reziliere a contractului de leasing privind motoarele de producere a energiei în cogenerare. Directorul economic al S.C. Termica S.A. afirmă că insolvenţa este o cauza de reziliere a acestui contract. Dl Stan afirmă că în urma rezilierii acestui contract se crează un debit la S.C. TERMICA S.A. de 6 milioane de euro în locul plăţii celor 70.000 de euro, plată în urma căreia motoarele devin proprietatea Municipiullui Târgovişte.

  Dl Babeu (consilier local PDL)afirmă că directorul general al S.C. TERMICA S.A. trebuie destituit din funcţie prin intermediul Adunării Generale a Acţionarilor şi a Consiliului de Administraţie.

  Dl Popescu  (director Termica) afirmă că în perioada de doi ani în care a condus Termica au fost făcute reparaţii capitale la reţeaua de termoficare şi la staţiile aparţinând societăţii, atât în vara lui 2011 cât şi în vara lui 2012.

  Dl Cioacă  ( city manager) afirmă că problema Termica a fost discutată de experţi în domeniu, dar şi de forţele politice existente în Consiliul Local şi precizează că au fost căutate soluţii pentru pentru această societate. De asemenea mai precizează că în cazul constatării unor prejudicii cauzate societăţii ca urmare a acţiunilor întreprinse, cei care vor răspunde pentru acestea vor fi cei cu funcţii de conducere şi reaminteşte că în urma cererii de insolvenţă se poate rezilia contractul de leasing. Tot dansul susţine că există soluţia renunţării la cererea de intrare în insolvenţă în faţa instanţei de apel.

  Dl Cioacă ( city manager) mai precizează că dacă soluţia pentru S.C. TERMICA S.A este intrarea în insolvenţă, acest fapt poate fi decis de Consiliul de Administraţie şi trebuie adus la cunoştinţa Consiliului Local.

  Dl Stan (consilier local PSD, președinte de ședință) precizează că trebuie ales un administrator special. Dna Diculescu îl propune pe dl NICOARĂ CĂLIN NICOLAE pentru această funcţie. Se propune ca modalitate de vot – votul deschis. Se supune la vot. Se aprobă cu 21 voturi pentru. Se supune la vot alegerea dlui Nicoară în calitate de administrator special. Se aprobă cu 21 de voturi pentru.

  Se propune un amendament la proiectul de hotărâre: Se împuternicesc dnii. Popescu Ion, în calitate de director al S.C. TERMICA S.A. şi Nicoară Călin Nicolae în calitate de administrator special al S.C. TERMICA S.A. să formuleze şi să depună cererea de apel împotriva încheierii pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din data de 11.03.2013 de către Tribunalul Dâmboviţa, in dosarul 2244/120/2013. Termenul de depunere al cererii de apel este data de 18.03.2013.

  Se supune la vot proiectul de hotărâre. Se aprobă în unanimitate, proiectul devenind HCL nr. 47.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Foștii viceprimari Honorius Moțoc și Ciprian Prisăcaru, declarații la DNA în cazul Termica

  • 23 iunie 2016 at 11:45
    Permalink

    itele afacerii cu centralele se leaga de doua nume importante, florin popescu si gabriel boriga, adica patronul firmei BIANDRA, respectiv directorul de marketing, ulterior ajunsi presedinte de consiliu si celalalt primar. ei doi au pus la cale falimentul Termica pentru a vinde centrale din firma lor. DNA trebuie sa caute acolo, de la Biandra, popescu si boriga a plecat totul. biandra e inchisa acum, popescu e inchis acum, doar boriga zburda liber prin oras si stoarce bugetul municipal fara rusine prin clubul sportiv. are un mini harem acolo, bani la dispozitie duium, boierie pentru un condamat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru coruptie. restul sunt mici manjeli pentru ca trepadusii s-au vandut foarte ieftin. un procuror destept poate afla adevarul pronind de la convorbirile telefonice boriga popescu in primul rand. dar si audiind persoane cheie, nu neaparat consilierii locali. ia sa audieze personalul biandra, secretara, contabila…

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro