Fermierii dâmboviţeni pot solicita banii pentru motorina achiziţionată în trimestrul II, până la 31 iulie

Distribuie:

31 iulie a.c. este termenul limită pentru depunerea cererilor pentru decontarea motorinei achiziţionate în trimestrul al II lea din anul 2018! Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al APIA Dâmboviţa, Oana Năstase, în cadrul conferinţei de presă lunare. Aceasta a venit şi cu o precizare nouă în sensul că fermierii care nu reuşesc să se încadreze în acest termen nu trebuie să-şi facă griji pentru că mai pot face acest lucru şi în trimestrele III şi IV.

Până la sfârşitul lunii iulie a.c. se depun cererile de finanţare pentru motorina cumpărată în trimestrul II. Finanţarea presupune o decontare a facturilor de achiziţie a motorinei din trimestrul II. În cazul în care fermierii nu reuşesc să vină să depună cererea pentru trimestrul II, pot sta liniştiţi pentru că aceste facturi pot fi solicitate la plată şi în trimestrele următoare, respectiv III şi IV. Nu mai sunt aceleaşi condiţii, ca în anii anteriori, când dacă nu veneai să soliciţi pentru un trimestru, în trimestrul următor nu mai puteai să vii cu facturi aparţinând altui trimestru. Acum poţi să vii, în trimestrul IV, să decontezi pentru toate facturile de achiziţie. Deci, până la sfârşitul  lunii iulie, cine are nevoie de bani şi doreşte să solicite plata pentru motorina achiziţionată în trimestrul II, ni se poate adresa. Cererea de finanţare se depune întotdeauna în luna următoare trimestrului. Deci, pentru trimestrul II depunem în luna iulie. Cererea se depune în luna următoare unui trimestru, nu în orice moment al anului. Pentru moment sunt 380 de fermieri care au acordul prealabil aprobat. Deci aceşti fermieri pot depune trimestrial cererea de finanţare sau în ce trimestru doresc dumnealor, pentru decontare”, a declarat Oana Năstase, purtătorul de cuvânt al APIA Dâmboviţa.

Potrivit acesteia, până în momentul de faţă, doar 145 de fermieri au depus cererea de finanţare, pentru trimestrul II, dintre cei 380 de fermieri dâmboviţeni care au acord prealabil aprobat.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro