Expediția Caucaz 2018: Cu ce se confruntă echipa de târgovișteni în drumul spre Asia

Opt dâmbovițeni de la „Clubul Victorioșilor” Maria Lungu, Alexia Gresoi și Roxana Clopotaru, Loredana și Gheorghe Lungu, Alina și Marian Gresoi, precum și Victor Mihalache au pornit în expediția Caucaz 2018. Dâmbovițenii au străbătut România, Republica Moldova, Ucraina și  Republicii Adîgheea, din Federația Rusă.

La momentul la care scriu această corespondență, cele două autovehicule ale Expediției „Caucaz 2018” au străbătut câte 4150 de kilometri. Așa de mulți pentru că a fost o adevărată aventură să trecem granița  ruso-ucrainiană pe ambele sensuri. Complicata situație geopolitică din regiune iscă situațij stranii. În raioanele Mariupol, Donețk și Luhansk din Ucraina întâlnești foarte des avanposturi și puncte de control ale armatei. La Mariupol, acolo unde separatiștii controlează o bună parte din regiunea frontierei, am asistat de la distanță la tiruri de mortiere, la explozii și la rafale de mitralieră. Apoi, în regiunile Donețk și Luhansk, am văzut case camuflate, tranșee și baricade. Oamenii sunt deosebit de preocupați de evoluția conflictului. Punctele de control spre orașul Donețk sunt multe și severe. Se intră greu și numai în situații speciale.

Parcă am făcut o incursiune în timp. Într-un trecut al instabilității. Case slab luminate, drumuri extrem de proaste și pustii, aproape arate, oameni triști și speriați. Dar, peste tot, membrii Expediției „Caucaz 2018” au fost întâmpinați cu amabilitate și prietenie. Avem multe de povestit și toate detaliile deplasării vor fi așezate într-o carte.Acum, după ce am vizitat orașele ucrainiene Harkov și Poltava, ne îndreptăm spre Chișinău, acolo unde vom avea ultima escală.
Purtăm cu mândrie tricolorul și rostim răspicat „România suntem noi!„. ne-a scris Victor Mihalache.
Alexia Gresoi, Maria Lungu și Roxana Clopotaru, au obținut premiul II, respectiv două premii III, la a X-a ediție a Festivalului Internațional Steluțele Adâgheei. La festival au luat parte aproximativ 500 de copii din: Federația Rusă, Germania, Turcia, Congo, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Armenia, Georgia, Republica Moldova și România. „Clubul Victorioșilor” a primit invitații la festivaluri din Slovacia și Republuca Moldova.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro