Evaluarea Națională 2016, la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Calendar şi tipul testelor

Şi în acest an, elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi evaluați, potrivit Ministerului Educației, după modelul testelor internaționale PISA. Copiii vor fi testați la limba română – scris şi citit, matematică şi ştiințe (fizică şi biologie). Scopul lor este de a-i ajuta pe copii să se obişnuiască încă de mici cu formatul examenelor, cu presiunea pe care o pun acestea pe umerii lor, dar îi şi mobilizează să învețe mai bine şi să se concentreze încă din primii ani de studiu, față de generațiile trecute, care erau mult mai relaxate din acest punct de vedere.

Subiectele pentru Evaluarea Națională 2016 la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi realizate de Centrul Național de Evaluare şi Examinare (CNEE) din subordinea Ministerului Educației, în concordanță cu programele şcolare.

Subiectele de la Evaluarea Naționala 2016 vor avea un nivel de dificultate mediu şi un format asemănător celor al testărilor internaționale.

Conform metodologiei publicate de Ministerul Educației, Evaluarea Națională 2016 pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se va desfăşura în sălile de clasă, iar copiii vor fi aşezați în bănci exact cum stau de obicei, în timpul orelor.

Ȋn cazul evaluării pentru clasa a II-a, învățătorul de la clasă va împărți subiectele elevilor şi îi va supraveghea pe parcursul testării. La clasele a IV-a şi a VI-a, elevii vor fi supravegheați de doi profesori care nu predau la clasa respectivă. Aceştia vor împarți subiectele şi vor supraveghea elevii pe timpul testării, fără să le ofere indicații cu privire la rezolvarea exercițiilor.

Lucrările elevilor de la clasele a II-a şi a IV-a vor fi corectate de învățătorul de la clasa şi de un alt profesor. La clasa a VI-a, testele de Limbă şi comunicare sunt corectate de câte doi profesori, unul de Limba şi literatura română şi celălalt de Limba modernă. Testele la Matematică şi Ştiințe ale naturii vor fi evaluate de trei profesori – unul de Matematică, unul de Fizică şi unul de Biologie.

Testele la Evaluarea Națională 2016 pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi corectate la cel mult 7 zile de la data susținerii ultimei probe de la fiecare clasă. Au acces la rezultate doar profesorii, elevul în cauză şi parinții săi.

 

Calendar Evaluare Națională 2016

Evaluarea Națională 2016,  Clasa a II-a

 

– 6 iunie 2016: Scris – Limba română

– 7 iunie 2016: Citit – Limba română

Scris-Citit: Limba română pentru minoritățile naționale

-8 iunie 2016: Matematică

-9 iunie 2016: Scris – Limba maternă

-10 iunie 2016: Citit – Limba maternă

 

Evaluarea Națională 2016,  Clasa a IV-a 2016

 

-30 mai 2016: Limba română

-31 mai 2016: Matematică

-2 iunie 2016: Limba maternă

 

Evaluarea Națională 2016,  Clasa a VI-a 2016

 

-23 mai 2016: Limbă şi comunicare (Limba şi literatura română + Limba modernă)

-24 mai 2016: Matematică şi ştiințe (Matematică + Fizică + Biologie)

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro