EUROPE DIRECT Târgoviște dă startul campaniei „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”

Anul 2019 este unul deosebit de important pentru viitorul Uniunii Europene. În contextul în care societatea europeană se confruntă cu numeroase probleme care îi afectează integritatea (Brexit, atentate teroriste etc), vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. Mulți cetățeni au devenit eurosceptici, de aceea numărul participanților la alegerile europarlamentare este din ce în ce mai mic, in special în rândul tinerilor. Acest fapt este îngrijorător, pentru că tinerii sunt cei care au capacitatea de a decide și schimba viitorul Europei.

Pentru a stimula participarea tinerilor la alegerile europarlamentare din 2019, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a dat startul unei campanii denumită „Stă în puterea ta să schimbi ceva!” Prin intermediul unei metode interactive, teatru forum, echipa centrului european își propune să stimuleze participarea tinerilor care vor vota pentru prima dată la alegerile pentru Parlamentul European.

În data de 9 februarie 2018, în cadrul Consfătuirii metodice „Evaluarea și autoevaluarea activității de bibliotecă” organizată de Biblioteca Județeană Ion heliade Rădulescu Dâmbovița – structura gazdă a Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște – a prezentat bibliotecarilor publici din Dâmbovița importanța implicării în viața comunității. Această interacțiune s-a desfășurat în cadru nonformal prin intermediul unei reprezentații de teatru forum. Subiectul piesei a fost unul de interes – tinerele care devin mame înainte de absolvirea liceului și modul în care societatea și implicit, autoritățile de la Bruxelles se implică în rezolvarea acestei probleme. Deși în primă fază reprezentația a avut un final trist, în a doua parte publicul s-a implicat și a reușit să schimbe situația inițială.


Pe lângă teatru forum, bibliotecarii au urmărit și prezentări despre instituțiile Uniunii Europene și au aflat modalități de promovare a acestora în rândul tinerilor. Motivul pentru care bibliotecarii au fost aleși drept public pentru debutul campaniei menționate este acela că ei sunt principalii vectori de informație din comunitățile lor și pot transmite informația către cei vizați de campanie – tinerii care vor vota pentru prima dată în 2019.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită să participe și la următoarele activități din cadrul campaniei!

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca