Emoții, lacrimi, dorință, neșansă…Chindia rămâne în Liga a 2-a

Magazin Orient

Am fost ieri la meciul retur de pe Eugen Popescu, dintre Chindia și FC Voluntari, decisivul pentru locul de Liga 1, unul care asigura evoluția și în sezonul următor în primul eșalon fotbalistic a celor de la Voluntari, sau promovarea Chindiei după mai bine de 20 de ani!

Cu o oră înainte de începerea meciului erau deja 3000 de oameni la stadion. Organizare bună, cu filtre dispuse la distanțe de 20-30 de metri de intrări, pentru a nu se crea îmbulzeală. Intru pe stadion și merg sus, în sectorul rezervat presei, aștept startul meciului și încerc să număr oamenii care nu conteneau să intre și să-și găsească locul. M-am uitat de sus către filtru, erau oameni disperați să facă rost de un bilet…un bătrânel stătea pe gardul albastru al Jandarmeriei și se uita fix spre intrarea în stadion. Aveam un bilet în plus, pentru un coleg din echipă care nu a mai ajuns la meci, m-am dus și i l-am oferit…după ce a trecut de filtru, și-a făcut cruce și a rostit câteva cuvinte în șoaptă…

Repriza 1

Începe meciul, spectatorii stau și pe scările de acces, pe lângă garduri, pe unde au putut să se așeze. Un grup de 100 de tineri stau în picioare și cântă la peluză, e galeria Chindiei care s-a constituit într-un grup mai măricel, la meciul tur cu Voluntari din deplasare. Frumos ar fi să rămână în aceeași formulă acest grup, care poate purta spre victorii Chindia din toamnă. În minutul 2 tot stadionul tremură la o lovitură liberă a oaspeților, care trimit mingea în sudura de la vinclu, fără a intra în poartă. Urmează un joc prudent de ambele părți, fără faze importante…câteva stângăcii din cauza presiunii jocului, ușor ne ducem către poarta vișinie. 4 cartonașe galbene sunt acordate în prima repriză, unul la Chindia, 3 la Voluntari. Temperatura ridicată duce la pauză de hidratare. Cristi Cherchez încearcă poarta, la fel și Daniel Florea, nu se înscrie niciun gol până la pauză.

Repriza 2

Chindia începe mai încrezătoare și atacă poarta lui Mincă, publicul exultă, împinși de crainicul stadionului, care pe toată perioada partidei a dat tonul scandărilor care să împingă Chindia spre victorie. Nicu Croitoru face prima schimbare în minutul 67, Cornel Dinu fiind cel care intră în locul lui Stoica. GOOOOOOOL Chindiaaaa!La doar un minut distanță Ciobotariu înscrie un gol frumos, fiind servit de Cherchez! Publicul e în delir!

Cu toții credem că suntem mai aproape de Liga 1! Se vrea, se joacă, atacăm! Sunt momente în care cei 7000 de oameni prezenți se ridică în picioare și strigă la unison pentru Chindia! Cei de la Voluntari pică fizic, ai noștri au condiția fizică mai bună. Intră și Pencea în locul lui Dumitrașcu, căutăm înscrierea golului doi care ne duce în Liga 1…E final de meci, urmează două reprize de prelungiri de 15 minute în care efortul depus își spune cuvântul. Ne îndreptăm spre loviturile de departajare…publicul freamătă, foarte multă presă la meci, care acum caută cele mai bune cadre pentru penalty-uri

Vine și momentul cel mai important, decisivul pentru locul de Liga 1 – loviturile de departajare. Cernat este cel care bate primul, din partea echipei Voluntari, introdus în teren cu două minute înainte de finalul celei de-a doua reprize de prelungire. Odihnit, lucid, cu multă experiență, execută și înscrie! Cristi Cherchez se îndreaptă spre punctul cu var destul de hotărât, publicul parcă nu mai respiră…execută în dreapta lui Mincă, acesta apără…Oftăm cu toții…Marinescu înscrie pentru Voluntari iar la Chindia vine a doua ratare prin Pencea, după o execuție identică cu cea a lui Cherchez….Răuță, de la Voluntari trage în dreapta lui Aioani și ratează, dându-ne o speranță! Al treilea penalty ratat pentru noi de Neguț și șansele sunt reduse considerabil…Leasa înscrie pentru Voluntari și alearga spre susținătorii acestora, aflați într-un număr mic în tribune. Chindia e la pământ, cu lacrimi în ochi vin să salute publicul care îi aplaudă în semn că nu au fost dezamăgiți de evoluția lor, chiar dacă nu au reușit promovarea…au fost lacrimi și la vestiare…și după…Ne pregătim de un nou sezon în Liga 2 și sperăm în continuare la o promovare cu Chindia, care s-a autodepășit în acest campionat. Mulțumim Chindia! Vom fi în continuare alături de voi în lupta pentru promovare! Hai Chindia!!!

Componența Chindiei: Aioani / Martac, Vătavu, Ciobotariu, Dumitrașcu (Pencea ’80) / L Mihai (Nisipeanu ’95), Neguț, Rogoveanu, Stoica (Dinu C ’67) / Florea, Cherchez . Antrenor: Croitoru Nicolae. Antrenor secund: Bîrdeș Vasile.

Bogdan Marius Gheorghe

 

Valeriana Comedie
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro