DRAGODANA: Consilier local, la al doilea mandat în incompatibilitate, conform ANI. Deține funcția în afara legii

Niculae Niculae, consilier local în cadrul Consiliului Local Dragodana, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională pentru Integritate. Conform Agenției acesta a fost incompatibil în mandatul 2016 – 2020, dar situația pentru care a fost constatată incompatibilitatea se păstrează și în actualul mandat. Nicolae Nicolae a fost consilier local din partea UNPR în mandatul trecut, actualmente reprezentând ProRomânia. Ambele mandate sunt însă sub semnul nerespectării legii și a regimului incompatibilităților aleșilor. Funcția de consilier local este remunerată cu aproximativ 5000 de lei anual.

Conform ANI: NICULAE NICULAE, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Dragodana, Județul Dâmbovița se află în situația de incompatibilitate pentru că în perioada 31 martie 2017 – 03 decembrie 2020, a deținut simultan cu funcția de consilier local și pe cea de consilier superior (funcționar public) în cadrul Primăriei Orașului Găești, județul Dâmbovița.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. potrivit căruia „ (1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii publice sau calităţi decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […];(2^2) Nu se află în situaţie de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, […], cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate în cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată în cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă pe care o ocupă, a precizat Agenția Națională pentru Integritate

În urma alegerilor locale din septembrie 2020, Niculae Niculae a intrat din nou în Consiliul local al comunei, ocupând totodată și funcția de consilier în cadrul biroului Urbanism și Registru Agricol  în primăria Găești, perpetuând situația de incompatibilitate denunțată de ANI, care a analizat doar situația mandatului trecut

Potrivit  legii în vigoare, decizia de incompatibilitate stabilită de ANI, rămâne definitivă după decizia instanței. Persoanele care primesc decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o funcție aleasă vreme de trei ani.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro