Director nou la Direcţia Agricolă Dâmboviţa

Director nou  la Direcţia Agricolă Dâmboviţa! Inginer horticol de profesie,  Sânziana Ioana Bănică (foto stânga), a participat astăzi la prima sa conferinţă de presă, în noua calitate. Alături i-a stat ing. Elena Alecu, care a revenit în funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei, după o absenţă de câţiva ani.

Potrivit directorului DADR Dâmboviţa, ing. Sânziana Bănică bilanţul pe agricultură şi dezvoltare rurală se arată a fi unul pozitiv, iar acordarea la timp a subvenţiilor şi încheierea campaniei de depunerea a cererilor pe anul 2018, România fiind prima ţară din Uniunea Europeană care a finalizat această acţiune, reprezintă principalele atuuri ale ministerului de resort. „Scopul întâlnirii de azi este prezentarea obiectivelor realizate din programul de guvernare al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pot să spun că MADR a realizat  toate obiectivele scadente din Programul de Guvernare pe anul 2017, dar şi în cele şapte luni din 2018. Principalul deziderat a fost  – şanse egale pentru fermierii români, faţă de fermierii europeni –  şi putem spune că ne mândrim cu fonduri absorbite în valoare totală de 9,7 miliarde de euro… pe programe guvernamentale care sunt în derulare şi care au avut şi au un succes destul de mare. Bilanţul pe  agricultură şi dezvoltare rurală este unul pozitiv şi ne mândrim cu faptul că s-au acordat la timp subvenţiile. Suntem prima ţară din UE care a încheiat campania de depunere a cererilor pentru campania agricolă  2018 în situaţia în care suntem ţara cu cel mai mare număr de ferme din Uniunea Europeană, într-un procent de 36,8%”, a declarat ing. Sânziana Ioana Bănică, directorul executiv al Direcţiei Agricole Dâmboviţa.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al instituţiei, ing. Elena Alecu a punctat faptul că specialiştii DADR Dâmboviţa au fost alături de colegii de la APIA, pe care i-a sprijinit atât logistic cât şi fizic, în realizarea acestui deziderat „prin prezenţa colegilor de la Direcţia Agricolă Dâmboviţa în acţiunile întreprinse de APIA. Am fost prima ţară care a încheiat campania de depunere a cererilor pentru anul 2018, fiind depuse la nivel naţional 866.749 de cereri pentru 9.639.000 ha”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Dâmboviţa,  ing.  Elena Alecu.

Din informațiile noastre, fostul directul Ion Oprea a renunțat la funcție.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro