Deputatul Radu Popa, vizavi de criticile CE pe marginea PNRR: “Abandonarea specialiștilor, act de trădare”

Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) propus de România a ridicat o serie de obiecții din partea Comisiei Europene. Oficialii europeni au obiecții la proiectele privind sistemul de irigații sau cel energie (printer care și construirae de rețele de alimentare cu gaze). Uniunea Europeană a instituit un mecanism de redresare și reziliență pentru a furniza un sprijin financiar eficace și semnificativ menit să accelereze implementarea reformelor sustenabile și a investițiilor publice conexe în statele membre.

Deputatul Radu Popa consideră resonsabilă, pentru această situație, desființarea, în urmă cu un an, de către Guvernul Orban a desfiinţat Consiliul de Programare Economică din cadrul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. “Contribuția specialiștilor în cursa pentru dezvoltarea unei țări poate să facă diferența dintre succes și incertitudine. Dar abandonarea specialiștilor în plină criză sanitară este una act cu valențe de trădare pentru că soluțiile corecte, în orice fel de criză, nu pot veni decât de la oamenii competenți și instruiți.” a precizat acesta.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe 31 mai. În consecință, România ar urmă să ceară o amânare de o lună pentru depunerea PNRR, pentru că termenul limită era de 30 aprilie.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro