DÂMBOVIȚA: Vaccinul pentru imunizarea copiilor de 14 ani lipsește din luna mai. Au sosit, însă, primele doze de antigripal

Distribuie:

Din luna mai 2018, din cabinetele medicilor de familie din județul Dâmbovița, lipsește vaccinul destinat imunizării copiilor de 14 ani! Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu ne-a declarat că acesta este singurul vaccin care lipsește momentan din Programul Național de Imunizare.

,,La ora actuală, dintre vaccinurile care intră pe Programul Național de Imunizare, lipsește  DT-ul pentru copiii de 14 ani, din luna mai 2018. Cei care au fost născuți până în luna mai l-au făcut, pentru că l-am primit. Deci, în materie de vaccinuri, la ora actuală, restanțieri sunt copiii de 14 ani. În rest, avem toate vaccinurile. Ce se va întâmpla de luna viitoare nu pot să vă spun” ne-a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

Directorul DSP, dr. Sorin Stoica a anunțat, ieri, 17 septembrie, că au fost livrate, însă, primele doze din vaccinul antigripal. “Direcției  de Sănătate Publică Dâmbovița i-a fost livrată  prima tranșă de vaccin antigripal pentru sezonul 2018-2019,  în cantitate de 4240 doze, destinată persoanelor din grupele de risc: personal medico-sanitar din unități medicale(spitale, centre rezidențiale pentru  persoane vârstnice, Serviciul Județean de Ambulanță, unități medico-sociale din subordinea Direcției de Asistență Socială, cabinete medicale de familie; asistați din centrele rezidențiale și unități medico-sociale; gravide aflate în evidență, catagrafiate de catre cabinetele de medicină de familie; copii din grupele de vârsta 6 luni-4 ani și respectiv 5-14 ani, în evidență cu boli cronice.” se arată într-un comunicat de presă al Instituției.

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu le recomadă celor din categoriile de risc, care primesc vaccinul gratuit, să nu refuze administarea lui:  “Începând cu 1 octombrie este perioada optimă de vaccinare. Ați văzut că patologia aceasta respiratorie și patologia infecțioasă virală respiratorie ia un anumit traseu, ca și taifunul, o ia din jos în sus, de la dreapta la stânga. Anul trecut gripa la noi în țară a intrat după 1 ianuarie, dar este bine să te vaccinezi începând cu luna octombrie pentru a preîntâmpina orice problemă. Pe de altă parte vreau să spun că atâta timp cât  ți se oferă nu este bine să-i dai cu piciorul. Sunt pacienți cu boli cronice care refuză să se vaccineze deși li se face această ofertă, de a se imuniza gratuit, care este spre binele lor, dar și al nostru, al tuturor pentru că până la urmă trăim într-o colectivitate,,. Potrivit acesteia virozele și-au făcut deja apariția în județul Dâmbovița, în urmă cu două săptămâni, deși se pare că în  prezent au luat o pauză, dar nu  pentru mult timp pentru că a început școala. Următoarele tranșe de vaccin ar trebui să ajungă în Dâmbovița, după cum urmează: tranșa a II- a : 15.10.2018, tranșa a III-a : 21.10.2018, tranșa a IV- a: 28.10.2018.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro