DÂMBOVIȚA: Vaccinul dT (diftero-tetanic) lipseşte din cabinetele medicilor de familie

  • Celelalte (RRO, Hexavalent şi Brebenar) au venit, luna trecută, în trei rânduri.

În momentul de faţă singurul vaccin care lipseşte din cabinetele medicilor de familie din judeţul Dâmboviţa este vaccinul dT (diftero-tetanic), care se administrează copiilor cu vârsta de 14 ani!

Celelalte seruri vitale pentru sănătatea micuţilor au sosit, este adevărat că în mai multe rânduri, dar mai bine mai târziu decât niciodată. „Vaccinurile au venit luna trecută, în trei rânduri, adică a venit RRO, Hexavalent şi Brebenar. Deci nu au venit toate odată, ele au sosit în trei rânduri, de la începutul lunii până la sfârşit. Singurul vaccin care nu a venit şi este restanţier este cel pentru vârsta de 14 ani, când se face vaccinul dT (diftero-tetanic). Acesta nu a venit şi este restanţier de câteva luni.

La celelalte vaccinuri, toţi restanţierii vor fi aduşi la zi. Începând din luna august 2017 se face şi Brebenarul pe care l-au băgat împreună cu Hexacima, la 2 luni, la 4 luni şi apoi la un an. Ideea este că ele au venit pe rând în cabinetele medicilor de familie. Sunt părinţi care au spus să le aşteptăm pe amândouă, să le facă împreună. Deci am aşteptat să vină amândouă pentru a le administra împreună copiilor. Deci oricum se vaccinează. Chiar dacă au fost câteva luni de pauză, altele şi mai mult de-a lungul timpului, acesta nu este un motiv ca părinţii să nu-şi vaccineze copiii”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr.  Ileana Dumitrescu.

Valeriana
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro