Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

DÂMBOVIȚA: Marți 19 octombrie, record de infectări cu Covid-19: 427 de cazuri în doar 24 de ore

Marți, 19 octombrie, este pentru Dâmbovița ziua cu cele mai negre statistici de la începutul pandemiei. În 24 de ore, 427 de dâmbovițeni au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus și 11 persoane infectate și-au pierdut viața. Spitalele sunt la capacitatea maximă a locurilor destinate pacienților purtători ai virusului, iar situația nu pare să se îmbunătățească. Ca urmare a infectărilor, orașul Găești și alte 5 comune intră în carantină, ceea ce urcă numărul localităților carantinate la 10.

Tot astăzi, România a primit un mesaj din partea țării europene cu cel mai mare procent de persoane vaccinate și care a învins criza Covid-19, în condițiile în care în februarie era  în lockdown național, pe locul 1 în lume la incidență, iar sistemul de sănătate era aproape de colaps -Portugalia.

Mesajul meu pentru populație a fost foarte simplu. Toți oamenii vor fi vaccinați până la urmă, unii de virusul periculos, impredictibil și cu efecte devastatoare, iar alții de vaccinul sigur, predictibil și eficient. Nu trebuie să ne întoarcem în trecut, ci să privim spre viitor cu încredere, având în vedere că vaccinurile sunt cele care ne-au protejat și au prelungit speranța de viață.

La noi, dezinformarea a fost combătută mediatic de întreaga comunitate medicală și portughezii au înțeles că nu trebuie să susțină, să promoveze și să încurajeze mesaje împotriva sănătății și normalității.” a transmis  României viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, șeful campaniei de vaccinare din Portugalia

Astăzi, România este Portugalia din luna februarie! Depinde de noi cine vom fi în următoarele luni! Lansăm un apel la responsabilitatea fiecăruia față de sine și față de semenii lui pentru a face tot ceea ce poate în a opri răspândirea virusului!

Redacția Gazeta Dâmboviței transmite condoleanțe tuturor familiilor celor 976 de dâmbovițeni care și-au pierdut viața ca urmare a infectării cu Covid-19!

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media