DÂMBOVIȚA: Filtre rutiere împotriva pestei porcine!

Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa republikanews.ro 

Pentru a preîntâmpina apariţia virusului pestei porcine africane în judeţul Dâmboviţa, care poate fi adus foarte uşor, dintr-un judeţ în altul, prin intermediul mijloacelor de transport auto, Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Dâmboviţa, împreună cu Poliţia Dâmboviţa efectuează deja  controale sporite în trafic.

Au fost instituite mai multe filtre în judeţ, iar echipele mixte formate din specialişti veterinari şi poliţişti monitorizează în mod special maşinile care provin din judeţele afectate de acest microb, respectiv Brăila, Constanţa, Buzău, Tulcea, care ne tranzitează judeţul. „Pericolul există având în vedere evoluţia atât de dezastruoasă a virusului. Oamenii trebuie să înţeleagă şi să nu achiziţioneze carne decât din unităţi autorizate şi mai ales să nu ia carne din zonele afectate. De la apariţia bolii, în judeţ, avem toate unităţile locale de sprijin activate. Toate autorităţile sunt în alertă. În plus noi facem controale în trafic. De exemplu, într-o singură dimineaţă (n.r. marţi, 4 septembrie 2018), au fost verificate peste 100 de maşini de micul trafic. La nivel naţional se merge pe ideea să se controleze în trafic maşinile care transportă produse de origine animală şi nonanimală. Eu nu sunt de acord cu treaba asta. Maşinile care sunt inscripţionate, maşinile care sunt autorizate pentru transport, maşinile mari de porci, acestea ştim exact despre ele, de unde vin şi unde se duc… Noi am recurs la varianta de a controla, în portbagaj, maşinile care ne tranzitează judeţul şi care provin din judeţele Brăila, Tulcea, Constanţa, Buzău. Într-o singură dimineaţă (n.n. 4 septembrie) am verificat peste 150-160 de maşini, 80 de maşini au fost verificate la primul filtru şi am avut trei astfel de filtre la nivelul judeţului Dâmboviţa. Controalele în trafic le facem împreună cu Poliţia, pentru că pesta porcină africană nu este a Direcţiei Sanitar Veterinare, este a României. În această activitate trebuie să intervină toate instituţiile care au atribuţii în acest domeniu” ne-a declarat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV)  Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea.

Acesta face un apel către cetăţenii judeţului, pe care îi sfătuieşte să stea liniştiţi  şi să nu-şi sacrifice porcii. „La momentul acesta, Dâmboviţa este un judeţ liber de pestă porcină africană. Nu avem nici măcar o suspiciune, nicio confirmare de boală… Cetăţenii trebuie să creadă în instituţia DSV, pentru că întotdeauna am fost alături de dumnealor şi judeţul Dâmboviţa a fost liber de boli infecto-contagioase majore”, a mai menţionat directorul DSV Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro