DÂMBOVIȚA:  Doi producători agricoli, atestați pe produse tradiționale

  • În agricultura ecologică a județului sunt înscriși 21 de producători, 16 apicultori, 4 procesatori și 4 comercianți.

Județul Dâmbovița se poate lăuda, la momentul actual, cu câteva produse tradiționale de foarte bună calitate, care au fost bine primite pe piață și sunt apreciate de consumatori.  Acesta este și motivul pentru care producătorii respectivi au primit și mult dorita ,,patalama,, la mână, respectiv atestatul de producător tradițional, care nu se obține așa de ușor.

De asemenea, și agricultura ecologică începe să câștige din ce în ce mai mult teren în județul Dâmbovița, iar o dovadă elocventă în acest sens sunt cei 21 de producători, 16 apicultori, 4 procesatori și 4 comercianți care au aderat la acest tip de agricultură unde chimicalele nu au ce căuta.

,,Ministerul Agriculturii încurajează agricultura ecologică și produsele tradiționale realizându-se, la nivel național,  80 de produse tradiționale atestate. Și noi, specialiștii Direcției Agricole Dâmbovița, convinși de beneficiile agriculturii ecologice și a produselor tradiționale susținem, încurajăm și promovăm acest tip de agricultură pentru ca aceasta să devină mai extinsă și să ofere produse tot mai diversificate, dar și  la prețuri accesibile. În județul Dâmbovița sunt atestați tradițional doi operatori pentru produsele mușchiuleț de porc, jumări de porc, mușchi zvântat, cașcaval afumat, cașcaval dospit, brânză de burduf.  În agricultura ecologică a județului sunt înscriși 21 de producători, 16 apicultori, 4 procesatori și 4 comercianți. Pot spune că în județul nostru avem un operator economic care livrează în București produse bio în magazine de top. Este vorba de un legumicultor, get-beget dâmbovițean, care are ferma la Mânăstirea Dealu (Ferma Șendrea),, ne-a declarat  purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Elena Alecu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro