DÂMBOVIȚA: Copii cu medii peste 7, nerepartizați la liceu! Ar putea ajunge la profesională

Distribuie:

73 de elevi din județ au rămas nerepartizați după prima etapă de repartizare computerizată încheiată astăzi, 10 iulie, prin afișarea rezultatelor. Este primul an când un număr atât de mare de copii nu este repartizat în prima etapă. Cinci dintre aceștia au medii peste 7, cea mai mare fiind de 7,65. Este vorba de un elev din Voinești. Din cei 73, 43 au medii peste 5.

Cauza pentru care au rămas nerepartizați este necompletarea unui număr suficient de opțiuni în fișa de opțiuni. Mulți s-au rezumat la câteva opțiuni, pe baza mediei de anul trecut. Doar că anul acesta, mediile de admitere au fost mult mai mari, iar completarea unui număr restrâns de opțiuni i-a lăsat în afară pe copii.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, doar că cele mai multe locuri sunt la filiera tehnologică, adică la  profesională. La filiera teoretică mai sunt 27 de locuri, dar în Fieni (10) și Răcari (17), mai puțin accesibile copiilor din anumite zone, din cauza dificultăților legate de transport. Au rămas libere 200 locuri libere la Liceele tehnologice din Găești, Tărtășești, Vișina, Cojasca și Titu.  În municipiul Târgoviște nu mai există locuri libere nici la profesională.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro