DÂMBOVIȚA: Chimiștii și biochimiștii Spitalului Județean sunt în grevă japoneză

Chimiștii și biochimiștii Spitalului Județean de Urgență Târgoviște s-au alăturat colegilor din alte 14 unități medicale din țară care au intrat în grevă japoneză, astăzi, între orele 9:00 – 11:00, nemlțumiți de actuala Lege a salarizării unitare. Aproape 1000 de persoane din întreaga țară au semnat un memoriu în care se cere modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, care a fost depus la cabinetul Primului Ministru, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și la Camera Deputaților.

Pană la intrarea în vigoare a prezentei legi, salariile biologilor/biochimiștilor/chimiștilor principali erau aproximativ egale cu cele ale medicilor specialiști de laborator, iar acum raportul de salarizare este de aproximativ 1 la 4. Modificare grilei îi afectează și pe biologii/biochimiștii/chimiștii din învățământul medical superior, care au doctorate în tară și străinătate și care desfășoară activități de cercetare medicală concretizate prin studii publicate în reviste internaționale. După noua grilă, salariul unui biochimist va fi aproximativ egal cu al unui șofer de pe ambulanță.


Totuși 5% din totalul biologilor/biochimiștilor/chimiștilor au beneficiat de majorări. Este vorba doar de personalul din cadrul  Direcțiilor de Sănătate Publică. Restul nu au primit majorări nici în 2017, nici ca urmare a aplicării Legii salarizării unitare.

Chimiștii și biochimiștii anunță că vor continua acțiunile de protest până la rezolvarea problemelor.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca