DÂMBOVIŢA: Cal bătut cu cruzime, la pariuri! Practica este veche şi foarte puţini ajung să fie pedepsiţi (VIDEO)

O filmare de câteva minute, realizată în Dâmboviţa,  la Crânguri, în care mai mulţi tineri bat, cu o cruzime greu de imaginat, un cal, a devenit virală în mediul online. Deşi, în imagini nu există nici o explicaţie pentru cruzimea cu care tinerii tratează animalul, astfel de practici sunt des folosite la pariurile între unii dintre deţinătorii de animale de tracţiune, care se laudă cu performanţele acestora.

În filmarea de la Crânguri, căruţă la care este înhămat calul este blocată cu una din roţile din spate de un stâlp de beton, calul este lovit cu putere pentru a elibera căruţă. După ce reuşeşte, tinerii o iau de la căpat, blocând din nou căruţa. De data aceasta, calul nu mai poate să tragă şi se prăbuşeşte sub lovituri.

Astfel de scene violente în care sunt implicaţi cai, au loc uneori şi în târgurile de animale sau în sate. Adesea căruţele sunt legate una de cealaltă pentru a vedea care cal este mai puternic sau caii sunt puşi să tragă la căruţe încărcate cu lucruri grele, ale căror roţi sunt blocate. Multe din aceste practici fac obiectul unor pariuri între deţinătorii de animale, fără ca cineva să intervină.

Tinerii care apar în filmarea de la Crânguri au fost identificaţi de poliţişti, iar pe numele lor s-au întocmit dosare penale, în care se fac cercetări. Aceştia riscă închisoarea, dar trebuie să se stabilească mai multe detalii cu privire la locul şi perioada în care a fost făcută înregistrarea. Este posibil ca aceasta să fie mai veche, existând riscul prescrierii faptelor, dar şi al repetării lor.

cranguri-cal crangurile


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro