DÂMBOVIȚA: Atenționare meteo Cod Galben de ploi însemnate până la ora 22:00! Cum va fi vremea în weekend

Distribuie:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 12 – 13 iulie, ora 22

Fenomene vizate: perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată;

Zone afectate: conform textului;

        În intervalul menționat, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Notă: Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică și în zilele următoare, îndeosebi după-amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte precum și în nordul și centrul țării.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 15 – 13 iulie, ora 22

Fenomene vizate: pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

Zone afectate: conform textului și hărții;

       În județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
14.07.2018 ORA 
09 – 15.07.2018 ORA 09
Vremea va fi în general instabilă. Pe arii restrânse mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate și intervale în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 31 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU), izolat, se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 18 de grade.
MUNTE
Vremea va fi în general instabilă și mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate și intervale în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Temperatura aerului se va menține apropiată de cea din intervalul precedent.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
15.07.2018 ORA 
09 – 16.07.2018 ORA 09
Vremea va fi în general instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate. Izolat, mai ales după-amiaza și seara vor fi intervale de timp în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 13 și 18 grade.
MUNTE
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara vor fi intervale de timp în care se vor semnala înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de intervalul precedent.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro