DÂMBOVIȚA: 22 de centre pentru vaccinarea anti Covid-19

Conform propunerilor autorităților, în județul Dâmbovița urmează să fie organizate 22 de centre de vaccinare anti Covid-19 pentru populație. Patru dintre acestea vor fi în municipiul Târgoviște și câte unul în Moreni, Pucioasa, Titu, Găești, Fieni, Răzvad, Cornești, Dragomirești, Gura Ocniței, Băleni, Aninoasa, Șotânga, Potlogi, Bucșani, I.L. Caragiale, Dragodana, Corbii Mari.

Potrivit strategiei de vaccinare adoptată, grupurile prioritare pentru imunizare sunt: personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii.

La nivel national vor fi organizate 850 – 900 de centre. Pe lângă aceste centre, vor fi înfiinţate centre de vaccinare mobile sau caravane mobile prevăzute cu mai multe echipe de vaccinare şi care vor asigura vaccinarea persoanelor care au acces limitat la un centru de vaccinare.

Campania de vaccinare va începe, cel mai probabil în luna ianuarie. Deocamdată în România nu a ajuns nici o doză de vaccin anti Covid-19.  Persoanele care doresc să se vaccineze se vor înscrie pe o platformă online, iar vaccinarea se va face pe principiul “primul venit, primul servit”.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro