Cuzin Toma va fi, la Târgoviște, primul Zorba Grecul, din teatrul românesc

Cel mai important spectacol al acestei stagiuni se va juca la Teatrul Tony Bulandra, duminică, 1 martie de la ora 19:00 in Sala Mare.

Este vorba despre „Zorba grecul” de Kazantzakis, în dramatizarea unui dramaturg român cunoscut care a scris și „Colonelul și Păsările”, și anume, dramaturgul Boicev.
Spectacolul este o adaptare liberă după romanul lui Nikos Kazantzakis.
„Am semnat chiar si contractele pentru drepturile de autor și drepturile de traducere, așa că nu ne rămâne altceva decât să dăm drumul spectacolului.”, spune directorul teatrului, dar si regizorul Mc. Ranin.
„Romanul descrie relația specială de prietenie care se formează între un tânăr intelectual grec, care încearcă să scape de viața sa monotonă și plictisitoare prin luarea în exploatare a unei mine de cărbune, și un miner bătrân și exuberant pe nume Alexis Zorbas. Romanul Zorba Grecul a fost adaptat în 1964 într-un film omonim de succes regizat de Michael Cacoyannis (Mihalis Kakoyannis), cu Anthony Quinn și Alan Bates în rolurile principale”.

Important de punctat este faptul ca este pentru prima dată când „Zorba grecul” se joacă in România, la Teatrul de Operă din Cluj, punându-se in scenă doar baletul, care este total diferit de film.
În rolul principal, îl veți vedea pe Cuzin Toma, cunoscut publicului ca Firicel din serialul de televiziune Las Fierbinți.
„Vreau să-i mulțumesc pentru umanitatea pe care a adus-o cu el, pentru pofta de lucru și pentru atmosfera pe care o creează la fiecare repetiție. Este un om care știe să-i asculte pe ceilalți, nu este un actor egoist, iar rolul l-a învățat in aproape o săptămână”, il descrie Mc. Ranin.

Din distribuție, mai fac parte Sebastian Bălășoiu, Daniela Vlădescu, Ana Adelaida Perjoiu, Radu Câmpean, Iulia Verdeș, Liviu Cheloiu, Corneliu Jipa, Emanuel Bighe, Mircea Silaghi, Cristina Dumitra, Cristian Olaru, Ilie Ghergu și Teodora Colț.

 

Larisa Ungureanu

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro