Cotinescu (PNL Târgoviște) – „Cetăţeanul nu este interesat de conflictul dintre primărie şi AITT”

Distribuie:

Situaţia critică din transportul public local de persoane din municipiul Târgovişte   a ajuns astăzi subiect central  în cadrul conferinţei de presă de la PNL Târgovişte! Aflat deja la cea de-a doua întâlnire cu reprezentanţii mass – media, ambele în cursul acestei luni, noul preşedinte al PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu a abordat în mod tranşant problema transportului public local de persoane, şi implicit a societăţii AITT care se află de ceva timp într-un război al surzilor cu Primăria Municipiului Târgovişte.

În primul rând noi, ca PNL, privim lucrurile din prisma cetăţeanului în sensul că cetăţeanul nu este interesat de conflictul dintre primărie şi AITT. Nu contează cine este vinovatul în acest contract. Pentru cetăţean este important să avem un transport public corect în sensul de modern, civilizat, curat, cu orare respectate, cu trasee care să avantajeze oamenii… să se poată deplasa dintr-o parte în alta a oraşului în condiţii de siguranţă şi calitate (…) Nu se ajungea la acest transport şi la această calitate a transportului dacă şi CLM Târgovişte şi-ar fi făcut datoria? Problema transportului o ştim cu toţii… la momentul actual.

Am fost de acord, la solicitarea Primăriei Târgovişte, să se creeze al doilea transportator. Am fost de acord, dar cu anumite semne de întrebare în sensul că nu ni s-a spus, după ce am dat votul, deşi s-a întrebat, ce se întâmplă cu primul transportator? AITT poate să vină să spună – am capacitatea să mă modernizez, dar nu pot să o fac pentru că Primăria Târgovişte creează al doilea transportator – . Primăria Târgovişte vine şi spune – vreau să fac al doilea transportator, pentru că primul transportator, AITT, nu-şi face treaba… –  Dar se poate desfăşura un contract, fără o finalitate în relaţia cu AITT-ul? E destul de complicat de crezut, pentru că AITT poate să conteste oricând ceea ce primăria vrea să facă, ştiţi foarte bine proiectul de atragere de fonduri europene pentru cel de-al doilea transportator. Ce se întâmplă dacă AITT dispare? Condiţiile de reziliere a contractului prevăd la art. 14 următorul lucru „În cazul în care interesul naţional sau local o impune, prin denunţarea unilaterală de către delegatar cu plata unei despăgubiri juste şi prealabile în sarcina delegatarului” – Pâi, din banii cui despăgubim noi AIIT –ul, din banii cetăţenilor? De ce trebuie să dăm bani? În cazul reorganizării judiciare sau a falimentului delegatului… Dacă o mai ţinem în felul acesta probabil că se va  ajunge la faliment. Dacă se doreşte să ajungă AITT –ul la faliment, să ni se spună şi nouă? Şi dacă se ajunge la faliment ce se întâmplă cu angajaţii, cu patrimoniul respectiv? Mai este un aspect. Dacă AITT dispare de mâine, până la înfiinţarea celeilalte companii cine asigură transportul? Este normal să avem un transport modern în Târgovişte, ne dorim cu toţii acest lucru.

Noi suntem de acord cu modernizarea transportului public local, noi ne dorim ca cea de-a doua companie, într-adevăr, să funcţioneze, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să înţelegem ce se întâmplă cu celălalt contract? Dacă ne trezim că trebuie să plătim despăgubiri, cum mai avem exemple… Asta este ideea noastră, dacă ne trezim că plătim aceşi bani, iar îi luăm din taxe şi impozite şi îi ducem către despăgubiri şi penalităţi? Nu cred că este în regulă. Noi nu ţinem partea nimănui în acest conflict, nu ne interesează, vrem doar să se pună lumină şi ordine în această treabă”, a declarat Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro