Corneliu Ștefan, reproșuri dure la adresa Premierului: ”La ce să renunțăm?”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în cadrul unei conferințe de presă realizată la sediul Partidului Social Democrat Dâmbovița și prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, a făcut din nou reproșuri cu privire la strategia de guvernare a premierului Florin Cîțu, referindu-se la bugetul local mic acordat administrației dâmbovițene.

Potrivit ultimei rectificări bugetare, Județul Dâmbovița primește o sumă de bani destul de mică, iar Președintele CJD susține că aceasta nu acoperă planul de investiții pe care Consiliul îl avea în vedere. Potrivit declarațiilor acestuia urmau să se realizeze:

– extinderea și modernizarea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și achiziționarea unui angiograf;
– extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean;
– extinderea și dotarea ambulatoriului de specialitate a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște;
– studiile pentru Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște, ale orașelor Găești, Pucioasa și Fieni.
Pentru că bugetul local nu mai permite toate aceste investiții, Corneliu Ștefan a adresat public Premierului întrebarea „La ce renunțăm, domnul Cățu?”.
Pe lângă acuzele cu privire la situațiile dificile create pentru administrațiile locale din județ cauzate de noile măsuri, prețurile ridicate și noul PNRR, Corneliu Ștefan acuză opoziția și de „plagierea” Programului Național de Dezvoltare Locală: „Ideea dumneavoastră este, de fapt, Programul Național de Dezvoltare Locală, dar cu un alt nume și, ca să nu uitați, este un program inițiat de PSD încă din 2012 și care, doar în județul Dâmbovița, a adus investiții de peste 1 miliard de lei. PNDL 1 și PNDL 2, programe naționale gândite și aplicate de PSD, au permis realizarea efectivă a peste 4400 de obiective de investiții, în toate localitățile țării, dintr-un total de peste 12.700. Numai în județul nostru, din 2015 si până anul trecut, au fost finalizate 297 de investiții prin PNDL, iar valoarea acestora este de aproape 600.000.000 de lei. Anul acesta, în Dâmbovița, mai sunt în lucru alte 125 de proiecte prin același program – 500.000.000 de lei care intră în județ.”
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro