Controale ITM Dâmbovița la societăți din domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase

  • Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă desfășoară campania națională de reducere a incidenței muncii nedeclarate și subdeclarată.

Acțiunea are ca scop diminuarea fenomenului muncii nedeclarate, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor, conștientizarea consecințelor sociale și economice pe care le produce munca fără forme legale, determinarea angajatorilor de a încheia forme legale pentru angajați și eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Reamintim faptul că persoanele care lucrează ”la negru” sunt lipsite de protecție socială, nu au siguranța muncii prestate, sau a unor venituri predictibile, garantate și, de cele mai multe ori, își desfășoară activitatea în condiții precare.

Munca nedeclarată presupune un risc și pentru angajator, întrucât acesta nu are posibilitatea legală de a-i responsabiliza pe muncitori pentru eventualele prejudicii produse și, nu în ultimul rând, bugetul de stat este prejudiciat prin sustragerea de la plata impozitelor și a contribuțiilor sociale.

În cadrul acestei campanii, pe parcursul săptămânii, care se încheie astăzi, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița a fost desfășurată o acțiune de control în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase.

Inspectorii de muncă dâmbovițeni au controlat 29 de agenți economici, iar doi dintre aceștia au fost sancționați pentru că foloseau 2 muncitori care prestau activități fără forme legale de muncă. Pentru această faptă, au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 40 de mii de lei.

Au fost sancționate, cu amenzi în valoare totală de 4300 lei alte neconformități depistate, dintre care, cele mai frecvente au fost lipsa evidenței timpului de lucru, neacordarea repausului saptâmânal de 48 de ore consecutive, sau negarantarea în plată a salariului minim pe economie.

 

 

Lixandru Marius

Inspector Șef

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro