Conflict de muncă la AITT! Sindicat: “Dacă Primăria Târgoviște își achită creanțele, se vor putea majora salariile”

În acest moment a fost declanșat un  conflict de muncă la AITT, firma care asigură transportul public local în municipiul Târgoviște și localitățile limitrofe.  La AITT mai lucrează în momentul de față  102 de angajați. Dacă  revendicările nu le sunt satisfăcute, salariații au strâns deja semnăturile pentru declanșarea grevei de avertisment și a grevei generale. Printre revendicări se numără: creșterea tuturor salariilor cu 200 de lei începând cu luna octombrie 2018, majorarea tichetului de masă la 15 lei pentru fiecare zi lucrătoare, acordarea tuturor drepturilor care sunt acum în CCM, respectiv echipament de lucru, sporul de vechime, plus plățile compensatorii în caz de disponibilizare.  Lucrurile sunt complicate pentru că societatea are de încasat de la primăria Târgoviște aproximativ 5 milioane de lei.

,, Conducerea societății AITT spune că este de bună credință, că înțelege că dacă nu mărește salariile acum oamenii, unul câte unul, vor pleca, în condițiile în care avem o mare criză în special de șoferi. Reprezentanții AITT, la rândul lor, spun că se află în situația în care au de încasat creanțe de aproape 5 milioane de lei de la beneficiarul pentru care lucrează, în speță Primăria Târgoviște, și că aceasta nu și-a onorat obligația. De asemenea, aceștia spun că dacă Primăria Târgoviște își achită creanțele, dacă își face plata la zi, atunci sunt în măsură să mărească salariile și să le dea și tichetele de masă, plus tichetele de masă restante pentru care ne-am judecat,, a mai spus Nicolae Dragodănescu.

Sindicatul a făcut propriile demersuri pe lângă primărie, în contextul în care Consiliul Local a înființat o nouă societate de transport și nu se știe ce se va întâmpla cu angajații AITT, demersuri rămase fără răspuns. ,,Am făcut mai multe adrese către Primăria Târgoviște, dar primarul se pare că nu prea obișnuiește să răspundă la adresele noastre. Nu am primit răspuns la nicio adresă, inclusiv la cea prin care le-am sesizat faptul că o nouă firmă de transport, a Primăriei Târgoviște, prin care vrea să preia transportul local, în condițiile în care a-i încheiat un parteneriat cu o firmă de transport, care are un contract în desfășurare, este nelegală, încalcă legea. Deci, ori reziliază contractul cu AITT și îi preia pe cei care sunt acolo, ori ceva trebuie să se întâmple. Deci Primăria nu ne-a răspuns. Primarul nu prea răspunde, dar ne-am obișnuit cu stilul dumnealui, că el le știe pe toate, că e puternic, că are toată puterea în mână și nu prea mai stă de vorbă cu cei care mai au probleme, din nefericire. Nu o spun cu răutate, ci ca o constatare,, a completat președintele Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

 

,

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro