Colegiul Psihologilor din România a sesizat Parchetul cu privire la emiterea unor “atestate de liberă practică”

COMUNICAT

Colegiul Psihologilor din România, instituție inființată și organizată prin Legea nr. 213/2004, având ca atribuție principală organizarea exercitării profesiei de psiholog în România, este singura organizație profesională a psihologilor români recunoscută prin lege.

Colegiul Psihologilor din România informează că în data de 24 noiembrie 2017, numitul Ion Dafinoiu, sprijinit de către un grup organizat, a editat, ștampilat și semnat mai multe documente ilegale, cu denumirea “atestat de liberă practică”, în numele și pe seama Colegiului Psihologilor din România. Editarea unor documente ilegale de atestare, de către persoane neautorizate, utilizând instrumente false, prezintă pericolul social al unei infracțiuni, prin crearea unor efecte juridice grave, precum crearea unei stări de confuzie instituțională sau inducerea în eroare a autorităților/angajatorilor și a destinatarilor documentelor ilegale, cu privire la conferirea titlului de psiholog cu drept de liberă practică.


Acțiunea de editare a acestor documente ilegale a fost însoțită de mai multe comunicate adresate membrilor Colegiului Psihologilor din România, în scop de dezinformare.
În acest moment nu deținem date sau informații referitoare la numărul documentelor editate sau cu privire la destinatarii acestora, însă informăm atât membrii Colegiului Psihologilor din România, cât și autoritățile publice sau opinia publică, asupra faptului că acestea nu reprezintă atestate de liberă practică valide, emise în condiții de legalitate, neputând fi utilizate în mod legal pentru dovedirea calității de psiholog cu drept de liberă practică.
De asemenea, în data de 28 noiembrie 2017 Colegiul Psihologilor din România a sesizat Guvernul României și a formulat o plângere penală, înregistrată la Parchetul General, împotriva numitului Ion Dafinoiu și a tuturor persoanelor care au contribuit la săvârșirea și/sau înlesnirea comiterii infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și uzurparea de calități oficiale.
Totodată, facem apel către toți solicitanții atestatelor de liberă practică, dar și către autoritățile publice/cetățenii României, să nu accepte sau să utilizeze documente cu titlul ”atestat de liberă practică” emise după data de 19 aprilie 2017, utilizarea acestor documente ilegale putând forma obiectul răspunderii penale.
Verificarea legalității tuturor documentelor emise după data de 19 aprilie 2017 se realizează de către Departamentul juridic și de comunicare al Colegiului Psihologilor din România.

Director general al Colegiului Psihologilor din România
Dr. Iulian-Laurențiu Ștefan

……………….

Conform purtătorului de cuvânt al Colegiului Psihologilor din România este posibil ca astfel de atestate să fi ajuns și în Dâmbovița. Deocamdată, Colegiul Psihologilor din România face verificări ale căror rezultate vor fi făcute publice.Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca