Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3660/3661
4-12-2021

Cod portocaliu si scoli inchise in Dambovita

Şcolile s-au închis în județele Dâmbovița, Prahova și Vrancea, care vor fi sub cod portocaliu de ploi şi vijelii.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a decis ca de la ora 14.00 toate școlile din județ să fie închise, în condițiile în care de la ora 16.00 intră în vigoare codul portocaliu de furtuni și ploi abundente. O decizie similară a fost luată și de către inspectorii școlari din județul Prahova, unde școlile vor fi închise începând cu ora 15.30.

Şcolile din judeţul Vrancea se vor închide de la ora 16.00, când judeţul intră sub atenţionare meteo cod portocaliu de ploi şi vijelii, iar toți copiii vor fi trimiși acasă. Măsura urmează să fie anunţată oficial în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, care va avea loc la orele după amiezii.

 

De asemenea, specialiștii de la ANM au mai emis un cod portocaliu de ploi valabil în intervalul 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

Specialiştii din cadrul Administaţiei de Metorologie avertizează că în România se pot produce noi fenomene extreme în săptămânile următoare, iar, în viitor, în perioada aprilie – septembrie, ţara noastră va fi afectată de ploi torenţiale, vânt foarte puternic şi caniculă.

COMUNICAT DE PRESĂ

„În contextul avertizării meteorologice „COD PORTOCALIU” (instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, cantități de apă importante, cuprinse între 50 și 70 l/mp) avertizare valabilă în intervalul 20 septembrie, ora 16,00 – 21 septembrie, ora 10,00, școlile din județul Dâmbovița, inclusiv cele din municipiul Târgoviște vor fi închise astăzi, începand cu orele 13.00.

Totodată, administrația locală târgovișteană este pregatită să intervină cu un numar de 120 de oameni, aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Târgoviște, Companiei de Apă, SC Municipal Construct, SC ECO-SAL și Direcției de Salubritate. Mentionăm că echipele de intervenție au la dispoziție 4 buldo-excavatoare, 3 basculante, 6 motopompe, 4 grupuri electrogene, 3 instalații de iluminat independente, 10 motofierastraie, 3 autospeciale tip vidanje, 4 autocamionete și 1 autospecială pompieri.

Situațiile deosebite pot fi sesizate la dispeceratul Poliției Locale Târgoviște, la telefoanele 0785212904, 0731327436 sau 0245921. În cursul nopții, Poliția Locală va acționa în teren cu 6 echipaje.

Facem apel către târgovișteni, în sensul evitării deplasărilor care nu sunt absolut necesare, asigurării elementelor din infrastructura de construcții care se pot desprinde, evitării parcării autovehiculelor sub copaci bătrâni sau aplecați și luării tuturor măsurilor necesare, impuse de fenomenele meteorologice anunțate.

Primarul municipiului Târgoviște
Daniel Cristian Stan”

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media