Claudia Gilia critică dur amânarea majorării alocațiilor pentru copii

Distribuie:

Guvernul Ludovic Orban intenționează să amâne prin Ordonanță de Urgență, dublarea alocațiilor pentru copii. Măsura fusese decisă de parlament pe 18 decembrie. Conform proiectului aprobat noile cuantumuri ale alocațiilor ar trebui să fie 600 de lei pentru copiii cu vârsta până la 2 ani (3 ani în cazul copilului cu handicap), 300 de lei pentru cei între 2 și 18 ani și 600 de lei pentru cei între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

“Astăzi s-a văzut măsura ticăloșiei Președintelui României și a Guvernului față de copiii acestei țări. Printr-o manevră în care și-a demonstrat reaua-credință, deși Iohannis a spus că va promulga legea de majorare a alocațiilor, ”Guvernul meu” a decis prorogarea (amânarea) termenului de la care va fi pusă în aplicare legea.

Rezultatul este unul cât se poate de dureros. Copiii nu vor primi un drept hotărât de Parlament, la propunerea PSD, un drept financiar de care fiecare copil, fiecare familie are nevoie.

Manevra liberală arată că sunt incapabili să găsească soluții pentru populație, dar capabili să sprijine corporațiile. Motivarea că nu sunt bani este ridicolă, în condițiile în care Guvernul PNL a renunțat de bună voie la taxe de miliarde de lei de la bănci și de la corporațiile din energie.

Nu sunt bani pentru alocațiile copiilor, pentru majorarea pensiilor, pentru creșterile salariale sunt văicăreli pe care îl auzim în fiecare zi de la Primul ministru și de la membrii Executivului.

Este evident că, atât Iohannis, cât și Guvernul Orban, nu sunt interesați decât de jocurile politice pentru declanșarea de alegeri anticipate, în așa fel încât Parlamentul să nu îi mai deranjeze cu decizii în favoarea românilor.

Neputință, ipocrizie, demagogie, într-un cuvânt, guvernarea PNL.” a transmis deputatul Claudia Gilia.

 

 

 

Claudia GILIA, deputat PSD

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro