CJD votează astăzi alocările financiare către UAT-uri, în urma unor consultări maraton cu primarii

Astăzi, începând cu ora 14:00, Consiliul Județean Dâmbovița se întrunește în ședință ordinară, printre punctele supuse aprobării fiind alocările financiare către unitățile administrative teritoriale ale județului, dar și bugetul instituției. În anul 2020, prin Legea nr. 5 a bugetului de stat, fondul la dispoziția consiliului județean a fost de 27.316 mii lei față de suma alocată prin Legea nr. 15 a bugetului de stat pe anul 2021, și anume 27.134 mii lei. Așadar suma de repartizat unităților administrativ-teritoriale din județ este în acest an mai mică. În perioada 17 – 19 martie, președintele CJD, Corneliu Ștefan a avut discuții, la sediul CJD, cu toți primarii celor 89 de unități administrative din județ, pentru o alocare cât mai echilibrată.

“Nevoile de finanțare sunt mari! Vorbim aici de reabilitarea, extinderea sau dotarea grădinițelor, școlilor și dispensarelor, îmbunătățirea drumurilor de interes local și județean, investiții în rețelele de iluminat și canalizare, dar și de înlăturarea efectelor calamităților.

De asemenea, le-am cerut primarilor să pregătească proiecte care pot fi finanțate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, în special pe obiective de investiții noi în ceea ce privește infrastructura de drumuri, apă, canal, mediu, sport, educație, sănătate, situații de urgență sau alte domenii de dezvoltare.” a declarat Ștefan.

Consiliul Județean Dâmbovița urmează să repartizeze  sumelor pentru finanțarea cheltuielilor privind derularea proiectelor de infrastructură rutieră pe drumurile județene și drumurile comunale și sumele din cote defalcate din impozitul pe venit către unităţile administrativ-teritoriale (UAT-uri) – pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură locală, pentru cheltuielile de funcționare ale unităților administrativ-teritoriale.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro