Centrul de vaccinare Târgoviște – Medic: “Nu au fost probleme.” Cum este organizată activitatea

captura foto: ripostapenet

800 de dâmbovițeni, salariați ai sistemului medical, au fost imunizați de la sosirea vaccinului în județul Dâmbovița. Până la acest moment, procesul de vaccinare s-a desfășurat fără probleme, în toate cele cinci centre de vaccinare organizate în unitățile medicale din județ.

A mers foarte bine. Nu au fost probleme. Suntem destul de expeditivi pentru că nu vrem ca peroanele să aștepte mult”, a declarat, astăzi, doctorul Cristian Rădulescu (foto), unui din cei doi medici ai Centrului de Vaccinare organizat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Conform protocolului medical pot fi imunizate 6 persoane pe oră.

Ne-am adaptat foarte rapid. Am înființat un Centru de Vaccinare bine pus la punct care respectă toate regulile prevăzute de legislație. Am alocat un spațiu suficient de mare care are posibilități de extindere în așa fel încât să ne adresăm în etape viitoare populației generale a municipiului Târgoviște și comunelor arondate” a declarat doctorul Claudiu Dumitrescu, managerul spitalului. Cabinetul de la Târgoviște funcționează cu 2 medici, 10 asistenți medicali, 4 operatori registratori și 2 infirmieri.

Conform președintelui CJD, Corneliu Ștefan, s-au alocat fonduri pentru amenajarea a încă unui cabinet: “Am organizat la Spitalul de Urgență Târgoviște un spațiu de vaccinare. Noi, de la Consiliul Județean Dâmbovița am asigurat resursele financiare necesare pentru a avea un centru de vaccinare foarte bine pus la punct. Astăzi avem 1940 de colegi din cadrul Spitalului care se pot vaccine. Până astăzi în acest Centru de Vaccinare aproape 400 de cadre medicale s-au vaccinat. Am solicitat Spitalului Județean să organizeze încă un cabinet pentru a fluidiza procesul de vaccinare.”

La nivelul municipiului Târgoviște, vor mai fi înființate alte trei centre de vaccinare care vor deservi populația generală în etapa a treia de vaccinare. Acestora le vor fi arondate municipiul Târgoviște și alte 22 de comune. “În afara acestui centru de vaccinare au fost programate a fi înființate încă trei centre de vaccinare în municipiul Târgoviște. Propunerea noastră, a administrației publice locale a fost ca centrele de vaccinare să fie organizate în interiorul spitalelor pentru că aici sunt întrunite condițiile cele mai bune în vederea organizării acestei operațiuni. În orice caz, personalul medical de la Direcția de Asistență  Socială a municipiului este în subordinea DSP, de asemenea Centrele pe care noi le punem la dispoziție sunt pregătite, sunt avizate de Direcția de Sănătate Publică, iar în momentul în care va fi nevoie de acestea pentru etapa de imunizarea a populației acestea vor fi funcționale imediat.” a explicat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște. Centre de vaccinare pentru etapa a treia vor fi înființate și la  Răzvad, Fieni, Corneşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Băleni, Aninoasa, Şotânga, Bucşani, Potlogi, I.L. Caragiale, Dragodana, Răcari, Corbii Mari şi Voineşti.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro