„Cvintetul toamnei”, un concurs cu tradiție la Școala Gimnazială Mihai Viteazul

La cincizeci de ani de la înființare,  Școala Gimnazială Mihai Viteazul,  Târgoviște  împarte  bucuria    jubileului  cu  elevii  din 20 de școli din județ  prin intermediul Concursului de  poezie cu formă fixă  de postere Cvintetul toamnei.

Vineri, 17 aprilie,   în spațiul primitor al Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu ,Dâmbovița    s-a desfășurat cea de- a IX-a  ediție a Concursului  Cvintetul toamnei, etapa județeană cu tema   Școala – spațiul și timpul când învățăm solidaritatea.

Temă   s-a încadrat firesc în  luna în care  celebrăm înființarea  școlii noastre,    Săptămâna Educației Globale   Lumea întreagă depinde  de noi și  Ziua  internațională a toleranței   ( 16 noiembrie) .

Un concursul în care toți participanții  sunt  câștigători

Începând cu ora 12  au sosit, entuziaști,  așa  cum le stă bine  celor de vârsta lor,  peste o 150 de    elevi,   însoți de profesorii / învățătorii lor sau de părinți.    Odată intrați  în sala de conferințe a  Bibliotecii    au pătruns  în atmosfera regală a  culturii.    Înconjurați de cărți, de picturi  și de sunetele muzicii clasice,  elevii  s-au  lăsat  vrăjiți   de   ambianța  elevată   care  le-a  facilitat   intrarea în lumea creației.

Inedit  prin  modalitate de  susținere a probelor  (echipaje formate din  3 elevi) , provocator prin    eterogenitatea participanților, concursul  s-a dorit  și,   speră  organizatorii,      a  fost pentru elevi  și în acest an  un prilej  de  descoperire/ autodescoperire a forțelor creative și   de    exersare  a abilităților de  comunicare   față-n față.  Indiferent de rezultatul obținut de elevi,  pentru toți,     participarea  însemnat   un prilej  excelent de a deveni mai buni,  mai încrezători în sine și  mai  toleranți,  mai sensibili, mai respectuoși  față de miracolul diversității.

Secțiuni

Concursul a  fost   compus din trei secțiuni la care  au participat elevi de la ciclul primar și gimnazial, ca în anii trecuți, lor adăugându-li-se   la această ediție  și trei echipaje  de la ciclul  liceal.   Fiecare secțiune a  presupus crearea unor produse specifice în grup:    poezii cu formă fixă ( cvintete  și acrostihuri) și  a unor postere pornind de la  un fragment de text literar.


 

Activități

Elevii și-au exersat abilitățile creative  și  spiritul de colaborare  în cadrul probelor de concurs.   Ca bucuria  copiilor  să fie deplină și împărtășită de toți, organizatorii au   depus toate eforturile   să se realizeze. premierea în aceeași zi .  Proba propriu –  zisă a durat  40 de minute . După ce au terminat de redactat, în timp ce juriul  evalua  lucrările,   un reprezentant al  fiecărui echipaj a recitat un cvintet / un acrostih în prezența părinților și a profesorilor îndrumători.

Deoarece    membrii comisie de evaluare au tratat cu  foarte mare responsabilitate    notarea  lucrărilor, elevii au fost nevoiți să aștepte  mai mult rezultatele, iar ca această    așteptare să fie plăcută  și   productivă în același timp,  D-l Vlăduț Andreescu, managerul  Centrului  Europe Direct  Târgoviște,  având  alături  liceeni voluntari,  i-a antrenat  pe elevi într-o activitate de tip nonformal. Prin intermediul unui   teatru forum a avut loc  un  schimb de  idei şi opinii prin care elevi de vârste diferite au  căutat  împreună soluţii sau modele de acţiune potrivite cu situaţii din viața școlii.

 

 

  O echipă lărgită pentru o reușită  deplină

Nu doar echipajele au fost puse în situația de a   demonstra  abilități  de lucru în grup, ci și organizatorii.  Ca   totul  să se desfășoare cât mai bine,   o echipă puternică  formată  din   profesori entuziaști  și energii de      la Școala  Mihai Viteazul   a  uitat ce înseamnă oboseala.    Ei au  fost  sprijiniți de   doamnele și domnii bibliotecari,  de  membrii  Comisie de evaluare care și-au  răpit din timpul unui început de  week-end ca să   răsplătească cu diplome tinerele talente .

 

În concluzie, etapa  județeană a concursului Cvintetul anotimpurilor, cvintetul toamnei  a      fost o reușită, atât  pentru    participanți,  cât  și   pentru organizatori, deoarece a  pornit de la   un model de acțiune  bază pe  trei piloni:  dialog,  parteneriat  şi solidaritate,  piloni care ar trebui să stea la baza modului nostru de viață  al tuturor.

 

Echipa lărgită

Parteneri

·         Inspectoratul Școlar Județean, Dâmbovița,
  • Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” ,
  • Palatul Copiilor, Târgoviște
  • Centrul Europe Direct,
  • Liceul de Arte Bălașa Doamna,
  • Societatea Scriitorilor Târgovişteni,
  • Școala Specială,
  • Gazeta Dâmboviței.

 

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca