Cazul consilierului din Moroeni, reclamat de USR, va fi analizat luna aceasta de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării va discuta în această lună cazul reclamat de USR Dâmboviţa, în legătură cu o posibilă dicriminare făcută pe o reţea de socializare de un consilier local din Moroeni,  Carmen Casandrescu. USR Dâmbovița a sesizat forul, în urma unui comentariu pe care alesul local, membru PSD, l-a avut la adresa românilor plecați la muncă în străinătate. ”Diaspora sa voteze acolo unde locuieşte, acolo sa hotărască binele lor, acasă fac numai rau”  este opinia considerată discriminatorie.

Considerăm că această afirmație este un atac grav la comunităţile de români (milioane de cetăţeni români) plecați la muncă în afara graniţelor naţionale, faptă care nu poate fi ignorată.

Fapta este cu atât mai gravă cu cât doamna Casandrescu Carmen este un ales local și are îndatorirea de a reprezenta drepturile locuitorilor comunei, indiferent dacă aceștia sunt stabiliți în România sau nu.

Înțelegem să dovedim prezenta, prin captura de ecran a comentariului doamnei Casandrescu Carmen.

Menționăm că ulterior, membrul USR Dâmboviţa a șters comentariul de la postarea sa, pentru a nu mai tolera și propaga acest mesaj și mai mult.” a motivat președintele USR Dâmbovița, deputatul Dmitru Lupescu, în sesizarea trimisă CNCD şi care va fi analizată după audierile părţilor implicate.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro