Cartofi violet, cu proprietăţi anticancerigene, cultivaţi pe Valea Dâmboviţei

Incep să înflorească afacerile cu cartof violet în judeţul Dâmboviţa. După ce au aflat de afacerea prospera a agricultorului de pe Valea Dâmboviţei, tot mai mulţi lucrători ai pământului ii bat la uşă să cumpere sămânţă. Femierii au aflat de cartoful adus tocmai din Peru şi despre propietatile sale nutritive, aşa că s-au gândit să schimbe culturile tradiţionale de cartof românesc.

În urmă cu aproximativ doi ani, Gabriel Oncescu a aflat despre cartoful violet provenit tocmai din Peru. S-a documentat şi a aflat despre proprietăţile sale nutritive. Că este bogat in antioxidanti şi poate combate boli incurabile, nu îngraşă la fel de mult ca cel galben şi în plus, colorează spectaculos mâncarea. Aşa că s-a gândit că este momentul să renunţe la tradiţionala cultură de pomi fructiferi, care nu îi mai aducea beneficii şi să cultive cartof mov.

Afacerea a fost de succes încă de la început, iar banii investiţi în sămânţa, adusă de peste hotare, a reuşit să-i scoată relativ repede. Anul trecut a înregistrat o producţie de 20 de tone la hectar. Vinde kilogramul cu 10 lei, iar dacă este cumpărat engros preţul scade la 6 lei pe kilogram. Iar clienţii nu întârzie să apară.

În plus, cartoful violet nici nu necesită condiţii speciale de creştere sau chletuieli mai mari.

Agricultorul spune că acest soi de cartof nu are în prezent concurenţă pe piaţa din România, din punctul de vedere al proprietăţilor pe care le conţine. Din cartoful violet pot fi făcute sucuri naturale, piureuri şi multe ale preparate. Culoarea violet a cartofului este dată de conţinutul ridicat de antocianine, substanţă activă ce se regăseşte şi în fructele de pădure şi care este recunoscută ca având un puternic efect de prevenire a cancerului.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro