Carmen Holban, solidară cu greviştii din sănătate: „Revendicările salariale sunt legitime”

 Federația SANITAS din România a anuţat ieri grevpă generală  pe perioadă nedeterminată. Sindicaliştii cer introducerea personalului TESA, adică a 23.000 de angajaţi, în corpul ordonanţei 20, privind salarizarea. De aceeaşi ordonanţă cer să se ţină cont şi în cazul a 1.500 de salariaţi din creşe şi grădiniţe. De asemenea, aceştia solicită ca plata sporurilor să se facă la nivelul anului 2016 şi medicii şi asistentele din asistenţă socială să fie plătiţi pe grila spitalelor neclinice.

Preşedintele OFSD Târgoviște, Carmen Hoban, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor, s-a arătat solidară cu protestul sindicaliştilor într- postare pe pagina sa de facebook.

Peste 80.000 de cadre medicale și personal tehnic au intrat luni, 31 octombrie, în grevă generală, probabil una din cele mai grave crize de sistem din ultimii ani. Momentul a fost provocat de inconștiența unui guvern care copiază la indigo cinismul din vremea PDL. Nu întâmplătoare este comparația, după ce am văzut Partidul Național Liberal (PDL-ul de ieri) comentând cu dispreț revolta din Sănătate și jignind zeci de mii de oameni revoltați.

Discrepanțele de salarizare din sistem, inechități flagrante, sunt tratate cu indiferență de niște indivizi care-și spun „tehnocrați” doar pentru că le sună frumos cuvântul. Personal, mi-e pur și simplu rușine de nerușinarea lor.

Partidul Social Democrat consideră îndreptățită indignarea celor care protestează și legitime revendicările salariale. Acționăm și vom acționa în Parlament pentru îndreptarea prostiilor unui guvern care pare să conducă țara fără să-i pese de oamenii ei.

Carmen Holban
Președinte OFSD Târgoviște

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Carmen Holban, solidară cu greviştii din sănătate: „Revendicările salariale sunt legitime”

 • 1 noiembrie 2016 at 18:04
  Permalink

  1) cît ați fost la guvernare – 3,5 ani – aceste revendicări nu erau legitime?
  2) sistemul de sănătate este acela unde mor oameni mîncați de viermi?
  3) nu mai dezbinați categoriile profesionale fugind de adoptarea unei legi unice naționale de salarizare (sau nu vă puteți dezbăra de „divide et impera”?) 🙁

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro