Carmen Holban: “Farmaciile comunitare și oficinele comunitare pot desfășura activitate de testare Covid-19”

Deputatul Carmen Holban a anunțat, într-o conferință de presă, că farmaciile și oficinele comunitare pot efectua testare Covid-19. Este vorba despre teste rapide. În acest sens, farmaciile vor fi avizate de către DSP, dacă îndeplinesc anumite condiții, și vor avea obligativitatea de a transmite rezultatele testelor către DSP. Autoritățile vor astfel să aibă un control asupra rezultatelor acestui tip de teste, însă, acest control va fi parțial, doar pentru testele din farmaciile cele care vor solicita acreditarea.

,,Printr-un ordin al Ministerului Sănătății, farmaciile comunitare și oficinele comunitare pot desfășura activitate de testare. Deci farmaciile care vor să testeze, pot să facă teste, iar pacienții se pot adresa farmaciilor comunitare. Farmacia trebuie să depună un dosar, o cerere la Direcția de Sănătate Publică,  iar DSP va aviza temporar această unitate pentru deservirea acestui serviciu.

Unitatea trebuie să dispună de 4 metri pătrați pentru această activitate și mobilier adecvat, dar și de  o persoană care să aibă cursurile făcute în cadrul DSP Dâmbovița. Deocamdată Direcțiile de Sănătate Publică nu au primit o informare în acest sens…

Farmaciile nu vor primi teste din partea Direcției de Sănătate Publică, ci vor folosi testele existente în farmacie. Dacă farmacia nu dispune de un spațiu corespunzător poate amplasa un cort în fața farmaciei  și să ofere astfel de servicii. Raportarea se face către DSP zilnic și farmaciile pot emite un buletin de testare…

Către Colegiul Farmaciștilor Dâmbovița nu s-a făcut nicio informare până la acest moment  din partea farmaciilor care doresc să intre în acest proiect, dar trebuie să știți că toată cheltuiala revine în răspunderea unității farmaceutice. Deci dotarea cu mobilier, cu dezinfectanții și tot ce stă la dispoziția acestei activități intră în cheltuiala proprie a farmaciei.

Fiecare unitate farmaceutică decide dacă poate sau nu  să asigure acest serviciu, pentru că într-adevăr patru metri luați din unitatea farmaceutică reprezintă o problemă. Apoi mai sunt și condițiile care trebuie îndeplinite și mă refer la aerisire, dezinfectanți, mobilierul respectiv, cursurile pe care farmacistul trebuie să le facă... , a  declarat deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro