Carmen Casandrescu, viitoare antreprenoare din Moroieni, produce dulcețuri fără concurență și își propune, cu sprijinul React, să înființeze o asociație de producători

Distribuie:

Se tot vorbește de ceva vreme încoace despre asociații de producători și dezvoltarea comunităților, prin exploatarea potențialului local. La Moroieni, o bogată localitate în fructe provenite din livezi și din pădure, această idee pare să fie înțeleasă și pusă în aplicare de oameni harnici și pricepuți. O mână de femei fără venituri permanente au urmat cursurile organizate de Asociația React Dâmbovița, în cadrul proiectului “Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia”, și acum vor să și aplice ceea ce au învățat, pentru a dezvolta comunitatea în care trăiesc și pentru realiza un venit.

Printre aceste femei întreprinzătoare se numără Carmen Casandrescu, o doamnă în vârstă de 54 de ani, de formație electronist telecomunicații, care, după ce a rămas fără loc de muncă, în urma restructurărilor de la Romtelecom, și a avut probleme de sănătate, s-a decis să se concentreze pe producția de dulcețuri și conserve, o activitate cu care a cochetat de mult timp, inclusiv la un laborator de cofetărie.

Ocazia de a participa la cursurile organizate de React Dâmbovița a fost ocazia perfectă de a se mobiliza pentru identificarea unor soluții de desfacere a producției, dar și de a colabora cu celelalte cursante, femei din localitate, pentru a înființa o asociație prin intermediul căreia să se realizeze vânzarea borcanelor.

Deocamdată, planul este la stadiul identificării de către Primăria Moroieni a unui spațiu adecvat pentru bucătăria pe care React o va înființa pentru viitoarele antreprenoare, după care activitatea se va muta acolo. Între timp, doamna Casandrescu produce în propria gospodărie dulcețuri și conserve din toate fructele pe care le oferă pământul roditor din Moroieni, localitatea binecuvântată de Dumnezeu cu păduri bogate și oameni muncitori.

Fragi, căpșuni, cireșe, zmeură, vișine, ciuperci, bureți sunt doar o parte dintre fructele pe care Carmen Casandrescu le transformă în dulcețuri și conserve produse tradițional, așa cum a învățat încă din copilărie de la părinții, originari din Bilciurești, care nu cumpărau niciodată conserve din comerț. Soțul este singurul care o ajută la procurarea materiei prime.

Rețetele sunt cele folosite de bunici, iar spațiul propria gospodărie. Deocamdată, producția este vândută cunoscuților, însă dâmbovițeanca speră ca proiectul pe care îl pregătește împreună cu React, care o sprijină foarte mult, și vecinele din localitate, îi va permite să iasă pe piață, inclusiv în supermarketuri unde, așa cum a aflat, se cere o producție destul de mare (10.000 de borcane, cererea unui supermarket care are magazin și în Târgoviște).

Nu-mi place să stau cu mâna întinsă. În plus, boala m-a obligat să mă refugiez în ceva și fac ceea ce îmi place. La patron nu m-aș mai întoarce. Însă, dacă vrei, poți face atât de multe lucruri. Doar să vrei. –Carmen Casandrescu

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Carmen Casandrescu, viitoare antreprenoare din Moroieni, produce dulcețuri fără concurență și își propune, cu sprijinul React, să înființeze o asociație de producători

  • 5 februarie 2017 at 19:00
    Permalink

    Naspa. Acum ca a aflat, primarul PSD se duce si-i cere 20% taxa pe afacere sau ii trimite pe cap anaful, sanepidul, pompierii, etc.
    Ca asa e in tenis.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro