Care este capacitatea spitalelor din județ pentru tratarea pacienților, în contextul valului 4 Covid-19 (document)

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița a aprobat planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competenţă.

La nivelul județului Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este spital de competență I conform reglementările OMS, în timp ce Moreni, Pucioasa și Găești au nivel de competență III.

În funcție de evoluția epidemiologică, ordinea în care spitalele vor atinge numărul necesar de paturi pentru asigurarea asistenței medicale pentru pacienții, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, este Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Pucioasa, Spitalul Găești și Spitalul Moreni.

 Din 1700 de paturi la spitalul județean 76 sunt alocate cazurilor Covid-19, numărul prevăzut în cazul unui nou val pandemic fiind de 191. Pucioasa are 15 paturi  cu posibilitatea de alocare suplimentară până la 70, Găești, 15 paturi cu posibilitatea de alocare suplimentară până la 100, iar Moreni, 18 paturi cu posibilitatea de alocare suplimentară până la 80.

În acest moment în spitalele din județ sunt internate 102 persoane, din care 8 la ATI. Compartimentul terapie intensivă nu mai are locuri disponibile.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro