Bustul lui Ion Dolănescu, dezvelit la Perșinari! Viziunea artistului nu prea seamănă cu Ion Dolănescu pe care îl știm cu toții

Ieri, în comuna Perșinari, autoritățile au dezvelit bustul lui Ion Dolănescu, unul din cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din România. Ion Dolănescu s-a născut la Perșinari pe 25 ianuarie 1944 și s-a stins, la București,  în 2009. La dezvelirea lucrării au luat parte fiul artistului Ion Dolănescu și mama acestuia, Maria Ciobanu.

În urmă cu câțiva ani, sculptorul Olimpiu Petre a avut inițiativa realizării unui bust al artistului, având mai multe discuții cu autoritățile locale, dar și cu familia artistului. Acesta nu a mai ajuns, însă, să realizeze lucrarea. Bustul a fost realizat de o firma din Cluj, la comanda Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Deși, lucrarea este binevenită ca omagiu adus unui mare artist cu origini dâmbovițene, totuși, bustul realizat de firma clujeană nu prea seamănă cu artistul, reprezentat la tinerețe. Așteptăm și părerile cititorilor.


foto credit @Daniela Matei

Ion Dolănescu (centru) și fratii sai


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca