Buget de 75 de milioane de lei pentru programul Rabla pentru electrocasnice. Condițiile de obținere a voucherului

Începând cu perioada de 14 mai se dă startul programului Rabla pentru electrocasnice. În acest an se vor aloca 75 de milioane de lei, respectiv aproape dublul bugetului din 2019.

Spre deosebire de anii anteriori, potrivit Ministrului Mediului, Tanczos Barna, vor fi alocate bugete diferite pentru fiecare categorie de electrocasnice. Acesta declară că prioritate vor avea aparatele care consumă cel mai mult, respectiv frigiderele, mașinile de spăat și uscătoarele de haine. Ministrul a luat această decizie din cauza faptului că în 2019 românii au folosit voucherele, în majoritate, pentru achiziționarea de televizoare, prioritatea programului fiind sustenabilitatea.

În prima săptămână a programului vor avea loc înscrierile, urmând ca apoi, etapizat, să se aplice reducerile pentru diferitele categorii de electrocasnice, prima categorie fiind cea a electrocasnicelor mari respectiv frigidere, mașini de spălat haine și vase și uscătoare de haine. Aceste vouchere se vor aplica pentru produse cu o clasă nergetică de A++ și A+++.

Acest program presupune înlocuirea unui electrocasnic vechi cu unul nou, unul cu o capacitate energetică ridicată și sustenabil. În general, se va da la schimb același tip de aparatură, însă există și excepții. Ministrul Mediului dorește să faciliteze accesul la educația online, așa că laptopurile și tabletele vor beneficia de reduceri și fără a preda la schimb un aparat similar. Același lucru se va întâmpla și cu aparatele de aer condiționat care pot primi în schimb alte electrocasnice mari. Aparatura veche poate fi predată direct în magazinul din care alegeți produsul nou sau poate fi ridicată de la domiciliu.

Voucherele vor avea următoarele valori:

  • 200 de lei – aspiratoare;
  • 300 de lei – tablete și mașini de spălat rufe;
  • 400 de lei – aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase;
  • 500 de lei – laptopuri.
Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro