Beneficiile prebioticelor şi probioticelor la nivelul organismului copiilor

Alimentaţia copiilor încă din prima zi de viaţă este foarte importantă, iar probioticele şi prebioticele (https://vegis.ro/probiotice-si-prebiotice/) joacă un rol esenţial în dezvoltarea acestora şi în îmbunătăţirea stării lor de sănătate. Aceste bacterii benefice, probioticele, au rolul de a repopula intestinele şi de a reface flora intestinală, fiind din ce în ce mai interesante pentru cercetători în ultimii ani.

Atât copiii, cât şi adulţii au nevoie de probiotice şi prebiotice luate din alimentaţie şi din suplimente alimentare pentru că digestia le va fi mult îmbunătăţită şi beneficiile se vor cunoaşte de la primele administrări. Practic, probioticele sunt bacterii vii, fermenţi buni, prezente şi în intestin, cu rol în refacerea florei intestinale şi în îmbunătăţirea sistemului digestiv, ajutând la o bună funcţionare a organismului. Prebioticele, pe de altă parte, sunt acei carbohidraţi pe care organismul nu îi digera, dar acţionează ca şi hrană pentru probiotice. Pe piaţa există numeroase suplimente alimentare care conţin probiotice, prebiotice sau ambele substanţe.

Importanta probioticelor şi prebioticelor pentru organismul copiilor

Multe dovezi indică faptul că probioticele sunt sigure şi foarte eficiente pentru tratarea diareei persistente la copii, diareei acute şi de îmbunătăţire a simptomelor dermatitei atopice la copii. Aceste elemente contribuie la prevenirea eczemei atopice şi a eczemei la sugari, având un efect pozitiv asupra simptomelor de constipaţie la copii. De asemenea, probioticele şi prebioticele reduc incidența şi severitatea enterocolitei necrotice la sugarii născuţi cu o greutate mică, reducând totodată şi efectele consumului de antibiotice, efecte secundare ce nu pot fi contracarate altfel.

În plus, consumul pe termen lung al probioticelor, prebioticelor din suplimente alimentare reduce incidența şi severitatea afecţiunilor respiratorii în sezonul rece. Probioticele, pe lângă efectele benefice pe care le au, reduc durata şi severitatea episoadelor de răceală obişnuită, fiind ideale şi pentru a trata infecția cu Klebsiella la copii. În altă ordine de idei, probioticele profilactice la nou-născuţii prematuri reduce mortalitatea şi are efecte imunomodulatorii.

În timpul administrării antibioticelor la copii, tratamentul cu probiotice este esenţial, iar riscul de a dezvolta infecţii respiratorii, otita medie şi acută şi alte afecţiuni ale tractului respirator în primii ani de viaţă este mult diminuat. Tratamentele cu probiotice din suplimente alimentare şi cu prebiotice sunt sigure şi măresc rezistența la infecţiile respiratorii.

Bebeluşii au voie la probiotice? Dar nevoie?

Probioticele pentru bebeluşi reprezintă prima linie de apărare a acestora pentru că ajută la îmbunătăţirea echilibrului bacteriilor bune din corpul lor. Pentru că în pântecul mamei, lichidul amniotic nu este steril, fiind primul contact al copilului cu bacteriile, bacterii influenţate de flora orală şi intestinala a mamei, iar al doilea contact al copilului cu bacteriile este la naştere, cu siguranţă bebeluşii au nevoie de bacteriile bune din probiotice.

Probioticele administrate bebeluşilor, corespunzător vârstei lor şi nevoilor fizice sunt importante pentru că tratează:

  • diareea cauzată de antibiotice;
  • diareea cauzată de bacterii;
  • constipaţia la bebeluşi;
  • colicii bebeluşului;
  • întăresc sistemul imunitar;
  • îmbunătăţirea stării de spirit a bebeluşului;
  • prevenirea obezităţii;
  • îmbunătăţirea aspectului pielii bebeluşilor, prevenirea apariţiei dermatitei atopice;
  • prevenirea apariţiei cariilor dentare;
  • echilibrare florei intestinale.

Formula de probiotice şi prebiotice ideală pentru copii

Una din cele mai recomandate formule de probiotice şi prebiotice pentru copii disponibilă sub formă de supliment alimentar este de la Jarro Dophilus, poartă denumirea de Infant Probiotice şi poate fi administrată din primele zile de viaţă. Această formulă susţine creşterea copilului şi dezvoltarea normală a sistemului imunitar, având o formulă stabilă la temperatura camerei ce nu necesită refrigerare şi fiind lipsită de orice alergeni.

Această formulă este disponibilă pe piaţă şi stă la baza dezvoltării nou-născutului, dezvoltând sănătatea microbiotei intestinale înainte de începerea diversificării, susţinând dezvoltarea florei microbiene intestinale a nou-născuţilor şi a copiilor mici şi reducerea permeabilităţii mucoasei intestinale pentru toxine endogene prin favorizarea producţiei de mucină.

Nu în ultimul rând, formula disponibilă pe piaţă pentru copii şi bebeluşi nu are efecte secundare, deoarece include numai ingrediente din surse naturale. Se recomandă administrarea acestui produs numai în urma recomandării consultantului de specialitate, care cunoaşte istoricul copilului şi ştie ce să îi prescrie pentru echilibrarea tranzitului intestinal şi a manifestărilor digestive precum constipaţie, diaree, balonare sau flatulență, prin susţinerea populării florei microbiene intestinale.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro