Azi, la Petreşti, premierul României, Ludovic Orban a pus piatra de temelie a noii fabrici de autocamioane IVECO

Premierul României, Ludovic Orban a participat azi la punerea pietrei de temelie a noii fabricii de autocamioane IVECO de la Petreşti! La eveniment a participat  o delegaţie guvernamentală numeroasă, printre miniştrii prezenţi la faţa locului  aflându-se ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Lucian Bobe, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Investiţia de la Petreşti se ridică la 50 de milioane de euro, iar la final în fabrică vor lucra aproximativ 200 de angajaţi. Investiţia este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de Iveco Defence.

,,Mă bucur să fiu prezent la un moment important nu numai pentru comuna Petreşti, care este locul unde se face investiţia, dar este important şi pentru judeţul Dâmboviţa şi de asemenea important şi pentru România,  pentru colaborarea dintre România şi Italia. Astăzi se inaugurează oficial lucrările pentru această investiţie cu o capacitate de producţie în România, o investiţie care valorează aproximativ 50 de milioane de euro, investiţie care va crea în prima fază 200 de locuri de muncă directe în această capacitate de producţie, iar toate contractele cu furnizorii autohtoni vor genera locuri de muncă suplimentare. Această investiţie este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de Iveco Defence

Politica Guvernului este realizarea programului de înzestrare a Armatei, un program pe 10 ani de zile, care prevede alocarea unei sume de 90  de miliarde pentru dezvoltarea capabilităţilor defensive, pentru creşterea capacităţii Armatei Române de a face faţă unei provocări. Acest program de înzestrare, în viziunea noastră, trebuie să aducă investiţii în cadrul politicilor de offset, să crească capacităţile de producţe din România, să asigure transfer tehnologic, să dezvolte de asemenea noi capabilităţi de inovare, de cercetare şi de dezvoltare. Programul de înzestrare presupune  relansarea industriei de apărare din România atât prin firme autohtone, cât şi prin firme partenere în cadrul acestui program de înzestrare a Armatei.

Deja am semnat un prim contract important la Întreprinderea de Avioane Craiova, program în valoare de 57 milioane de euro pentru modernizarea avionului de fabricaţie românescă Şoim. Astăzi continuă această politică de dezvoltare industrială aferentă programului de înzestrare a Armatei Române, această investiţie extrem de importantă nu numai că va genera locuri de muncă, dar va aduce tehnologie, pentru că nu se va construi numai o hală de producţie, ci vor fi aduse utilaje moderne şi de asemenea foarte mulţi români vor parcurge etape de training astfel încât să-şi dezvolte abilităţile şi capacitatea de a mânui aceste utilaje moderne.

Aş vrea să salut şi decizia IVECO de a înfiinţa Cartierul General al Companiei pentru Europa Centrală şi de Est la Bucureşti. Sunt convins că această investiţie va fi urmată şi de alte investiţii serioase care să genereze dezvoltare economică pentru România, care să creeze locuri de muncă bine plătite, pentru că se ştie că în industria de apărare datorită tehnologiilor ridicate, mâna de lucru este cu pregătire superioară şi salariile în industria de apărare sunt peste medie”, a declarat premierul României, Ludovic Orban.

 

 

Video


 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro