Au spus DA! Patru edili au acceptat “avansurile” PNL și au schimbat a treia oară partidul

Distribuie:

Farmecele puterii continuă să îi fascineze pe edili, mai ales pe cei din zona rurală, unde banii sunt puțini, proiectele europene rare, iar banul guvernamental este baza noilor construcții și dotări din comună. Așa că, dincolo de rușinea traseismului politic, primarii ales să meargă cu partidul de guvernământ. Și pentru că în ciuda declarațiilor categorice despre oprirea traseismului, partidele ajunse la guvernare uită. E și cazul PNL, care în februarie, prin vocea liderului spunea că nu va susține pentru primării edili PSD aflați în funcție. Nu va susține dar…. totuși edilii PSD din Răscăieți, Costesti Vale, Odobești, și Brezoaiele sunt candidații PNL la locale. Social democrații spun la rândul lor că nu îi mai primesc înapoi:  “Nu voi reprimi în rândurile Partidului Social Democrat Organizația Dâmbovița, atâta timp cât eu voi fi președinte, niciun primar care a ales să plece la alt partid. Este o hotărâre luată în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv Județean, cu unanimitate de voturi, votul fiind exprimat inclusiv de cei care au ales să trădeze”. a declarat recent președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, candidatul partidului pentru CJD.

PSD Dâmbovița le-a găsit și înlocuitori. Pentru Răscăieți va candida Marian Fulea, pentru Costesti Vale, Petre Prodan, (în prezent consilier local), la Odobești, PSD va fi reprezentat de Ilie Radu, iar la Brezoaiele de Ștefan Cozma.

Revenind la cei patru: Iulian Buibăr (Răscăieți),  Toma Matei (Costesti Vale), Alecu Nicolae (Odobești)  și  Nicolae Tudorache Brezoaiele (Brezoaiele), toți sunt social democrați la originea politică, dar mai încearcă când și când și politică de dreapta. Toți au plecat din 2008 din PSD și au candidat din partea PDL pentru alte mandate, pe care le-au și câștigat. În 2014, cu ordonanța migrației ca sprijin, s-au întors la PSD fără să își piardă mandatele de primari (în total, în județ, 20 de primari au schimbat atunci tabăra spre putere). 2020 îi găsește din nou pe partea dreaptă, candidând din partea PNL. Cu șanse mari de câștig pentru că trecerea constantă dintr-o parte în alta nu a permis nici PSD, nici PNL să ridice alți lideri locali puternici. Iar la țară, primarul e primar și-n…

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro