Atmosferă superbă şi speranţe de promovare! Chindia – Gaz Metan, un derbi la înălţime

Atmosferă superbă pe „Eugen Popescu” la ultima etapă a sezonului regulat din Liga a 2-a. Peste 4 000 de dâmboviţeni au trăit la intensitate maximă derbi-ul seriei B2 dintre Chindia Târgovişte şi Gaz Metan Mediaş, dar şi calificarea roş-albaştrilor în play-off-ul competiţiei de pe locul al doilea. Chiar dacă disputa dintre cele două echipe a fost lipsită de gol, jocul din teren a captat neîncetat atenţia oamenilor din tribună. Într-un meci în care spectacolul a fost unul de zile mari, prima repriză a fost a Chindiei, iar cea de-a doua a Gazului. În primul act, târgoviştenii s-au aflat mereu la conducerea jocului şi au avut în trei rânduri posibilitatea de a deschide scorul. Prima mare ocazie i-a aparţinut lui Neniţă (12), care a trimis cu capul puţin peste transversală din careul mic. A doua  şansă de gol a avut-o golgeterul Cherchez, care a scăpat singur cu portarul advers, dar în final a tras în braţele acestuia (25). Ultima mare ocazie a reprizei l-a avut în prim-plan pe Popa (43), dar execuţia acestuia din 10-12 metri a fost respinsă excelent de Greab. Reluarea meciului a făcut din târgovişteni să fie mai apatici pe teren, iar pe ardeleni mai periculoşi la buturile lui Meilă. După şutul lui Popa lângă bară (57), reţinut de Greab, presiunea Gazului a început să crească simţitor. În finalul primei ore de joc, Mediaşul ar fi putut modifica tabela prin Coşereanu şi Bic, dar Meilă s-a aflat de fiecare dată la post. În finalul întâlnirii norocul a fost de partea Chindiei. Cu puţine momente înainte de ultimul fluier al arbitrului Găman, Bic a trimis puţin peste poartă, iar Băjenaru a expediat mingea în transversală din lovitură liberă, din apropierea careului. Remiza „albă” înregistrată pe „Eugen Popescu” a lăsat vârful clasamentului din B2 neschimbat la finalul sezonului regulat: Gaz Metan pe primul loc (53 p) şi Chindia pe locul 2, cu 52 de puncte acumulate. După ce punctele s-au înjumătăţit, în play-off târgoviştenii vor intra cu 20 de puncte, iar medieşenii cu 21. În prima etapă a play-off-ului, Chindia va întâlni, sâmbătă, pe teren propriu, pe FCM Baia Mare, ocupanta locul 5. Disputa cu gruparea din nordul ţării va reprezenta pentru dâmboviţeni primul meci infernal dintr-un set de zece finale pentru urcarea în Liga I.

chindia (3)

Chindia Târgovişte – Gaz Metan Mediaş   0-0

 

Chindia: Meilă – Pătru, B. Dinu, Vătavu, Martac – Neniţă (77 Nisipeanu), Honciu, L. Mihai, Stoica – Cherchez (87 Neguţ), Popa. Antrenor: Nicu Croitoru.

Gaz Metan: Greab – Stancu, Cristea, Cazan (46 Neag), Neagu – Băjenaru, Bic, Iacob, Munteanu (82 Neacşa) – Gavra (62 Buziuc), Coşereanu. Antrenor: Leo Grozavu.

Stadion: „Eugen Popescu”. Spectatori: 4 500.

Au arbitrat: George Găman (Craiova) – Iulian Szekely (Cluj), Adrian Mărginean (Aiud). Rezervă: Laurenţiu Ionaşcu (Buzău).

Observatori FRF: Zoltan Tamaş (Harghita) şi Dorinel Dincă (Călăraşi).

Cartonaşe galbene: Popa (44), Vătavu (84), L. Mihai (90+3)/ Greab (44), Muneanu (47), Neag (89).

Ionuţ Parghel

chindia (5) chindia (4) chindia (2) chindia (6)


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro